Fra før av har vi apper som «Tinder», «Happn» og «Airbnb», men nå er det «Jaunt» som gjelder, skal vi tro Venture Cup.

– Ideen vår er en app eller en funksjon der man kan treffe mennesker med samme interesser som seg selv. Forskjellen fra lignende produkter er at den fokuserer på aktivitet, fremfor å finne kjærligheten, sier Martin Hokland Ottestad.

Forretningsplan

Målet med forretningsplanen er å gi studenter, eller andre som skal bosette seg på et nytt sted, en mulighet til å finne likesinnede.

På appen skal man kunne skrive poster hvor man informerer om hvilke aktiviteter man er interessert i. Om noen personer har samme hobby som deg, så blir dere samlet i en gruppe.

Idéfasen

Prosjektet er fortsatt i idéfasen, men seieren i den lokale konkurransen i Tromsø har gitt selvtillit og stor tro på ideen.

– Etter at jeg hadde frontet ideen for juryen, hadde jeg en veldig god følelse. Men på kvelden, da det var klart for kåring, begynte jeg å bli nervøs. Det var en stor lettelse å vinne. Det viser at juryen har tro på prosjektet vårt, sier Ottestad.

Ottestad er en av to som samarbeider om prosjektet. Den andre er Ane Høiby Wikeland som for øyeblikket studerer i Nederland.

– Jeg måtte fronte planen selv for juryen, men jobben som ligger bak har vi gjort sammen. Vi har ikke begynt med å lage selve appen, så neste steg bli å videreutvikle ideen til noe mer, påpeker Ottestad.

Regional finale

Første- og andreplassen fra forretningsplankonkurransen i Tromsø går videre til Bodø og den regionale finalen den 25. mars.

– De to beste fra regionfinalen sikrer seg en plass i den nasjonale finalen i Oslo i oktober. Der kjempes det om omtale, startkapital og coaching, sier prosjektleder for Venture Cup, Sigurd Voktor Pedersen.

Første- og andreplassen sikret seg premiepenger henholdsvis 10.000 og 5.000 kroner. De sikret seg også veiledning som kan være til god hjelp for studentene.

– Det er bare tre uker til neste runde, så det blir bare å preppe det vi har og kanskje komme et lite steg videre før vi er Bodø. Målet er å komme seg til Oslo, men det viktigste er å fronte forretningsplanen, sier Ottestad.

Til regionfinalen: 2. plass gikk til Pop-up adventure. Fra venstre: Tamara Sizykh, Varvara Alexeeva og Martin David Hamre Mathisen. I tillegg er Jørgen Hansen Eiane med i gruppen, men var dessverre ikke til stede under finalen. Foto: David Jensen
Gründervirksomhet: Studentorganisasjonen StartUiT arrangerte Venture Cup og deres mål er å utvikle kunnskap om gründervirksomhet lokalt. Prosjektlederen for Venture Cup Sigurd Pedersen fremmer konkurransen som en unik mulighet for studenter som sitter inne med en nyskapende idé. Foto: StartUiT