Inne på handicaptoalettet i damegarderoben hos Grottebadet, hang det noe mistenkelig fra ventilasjonsanlegget.

En sort ledning med en tube på enden - noe som fort kan tolkes som et skjult kamera. Tuben pekte mot døren og speilet. Den var altså rettet mot området hvor man kler av seg.

- Jeg skvatt og hoppet unna for å ikke bli filmet. Jeg synes det var svært ubehagelig, sier Løvseth til Harstad Tidende.

Som bildet viser, peker tuben (føleren) mot speil og dør. Foto: HT-tipser

Lett å forstå da det har vært tilfeller hvor folk har installert kamera i damegarderober tidligere. I 2014 innrømte en 16 år gammel gutt å ha satt opp et kamera i en jentegarderobe i Sarpsborg.

Trykkføler

Daglig leder i Grottebadet, Kjetil Christoffersen, bekrefter overfor Harstad Tidende at dette absolutt ikke er noe kamera.

- Det er ikke noe kamera. Det er en trykkføler til ventilasjonsanlegget, sier Christoffersen.

Roy Solfjell som er teknisk leder i Grottebadet forklarer at dette er et instrument som finner ut hvor mye luft som skal gå gjennom anlegget. Slik er det altså i alle ventilasjoner.

- De blir installert helt oppe. Den har sikkert bare falt ned, sier Solfjell.

Det var denne tuben Løvseth fryktet kunne være et kamera. Foto: HT-tipser

Christoffersen forteller også at en slik trykkmåler har de hatt helt siden oppstarten av Grottebadet og påpeker at det ikke er noen grunn til å føle ubehag.

- I og med at det ikke er noe kamera, så er det ikke noe grunn til å føle ubehag. Vi kunne selvfølgelig gjemt den litt mer, men da tror i hvert fall folk at det er et kamera, sier han videre.

Aldri opplevd snikfilming

Dagens teknologi er under stadig utvikling og det blir lettere for folk med ulovlige hensiker. Kameraet som 16-åringen installerte for to år siden var godt gjemt som en knagg på veggen. I Grottebadet har de dog aldri opplevd slikt.

- Vi har folk som er inne i garderobene flere ganger daglig. Det skal godt gjøres at de ikke legger merke til noe nytt i garderobene, sier den daglige lederen.

Og legger til:

- Dersom folk ser noe de mistenker, må de gi beskjed til oss umiddelbart. Det setter vi pris på, fortsetter han.

- Hvor har dere installert kamera?

- Vi har kamera i basengområdet, under vann og tørrområder. Det er ingenting i toalett, badstue eller garderober, forsikrer han.