- Et prøveprosjekt slik Høyre forslår vil gi mye bedre grunnlag gjennom at man høster erfaringer til den utredningen rådmannen har varslet, sier Mustaparta.

- Han frykter at et nei til to timers gratis parkering vil føre til at næringslivet i sentrum ikke får mulighet til å konkurrere mot kjøpesentrene utenfor byen som kan tilby gratis parkering til sine kunder.

- Jeg er oppriktig redd for at sentrum vil tørke ut uten at det blir satt inn tiltak, sier Mustaparta.

Venstres Jan Fjellstad kommenterer Høyres forslag om fri parkering slik:

- Jeg var i sentrum lørdag, og det var nesten ikke en eneste parkeringsplass å finne i sentrum. Det må vel bety at det ikke er parkeringsavgiften som skremmer folk fra å komme til sentrum, sier Fjellstad.

- Han mener gårdeiere og forretningsdrivende i sentrum selv må ta et ansvar for å gjøre det mer attraktivt å oppsøke byen. Slik sentrene utenfor byen gjør.

-  Jeg forventer forøvrig at også sentrumsbutikkene stiller sine parkeringsplasser i bakgården til disposisjon for kundene, og  ikke bare for egne ansatte. Det kan ikke være slik at det er det offentlige som skal sørge for aktivitet i sentrum.

Håkon Vahl er svært skuffet over parkerings-vedtaket. - Omsetningen falt som en stein da Amfi Kanebogen mistet sine parkeringsplasser tidligere i år. Som en konsekvens ble det innført reduksjon i husleie for alle butikkdriverne i Kanebogen.

- Amfi Kanebogen har satt inn de rette tiltakene i en vanskelig situasjon, mens vi har vedtatt en pakkeløsning som akkurat nå framstår som tomme ord, sier Håkon Vahl.