Høsten 2015 startet hun BA 53, som på kort tid har blitt et av Oslos beste restauranthus. Nå er lærlingen hennes valgt ut til å representere BA 53 under IGW Berlin i 2017, opplyser Astrid Kristine Finneide, førstekonsulent, landbruksavdelingen hos Fylkesmanneni Oslo og Akershus.

IGW er en av verdens største forbrukermesser innen landbruk, mat og reiseliv og besøkes av over 400 000 mennesker hvert år. Vidar Gjersdal Våde avslutter lærlingetiden ved BA 53 med å representere Osloregionen i Berlin. I likhet med Kari kommer Vidar fra gård og vet å verdsette verdiene gård og natur har å by på. Drømmen er en egen restaurant i hjemtraktene i Volda, muligens litt inspirert av Karis suksess i restaurantbransjen.

For begge startet interessen og fasinasjonen for mat allerede som barn, med oppvekst på gård og nærhet til naturen. Disse tingene har Kari tatt med seg inn på kjøkkenet i BA 53, hvor kun de beste råvarer for sesongen blir brukt. Kari ønsket ikke en restaurant som kan settes i en bås, så menyen er dynamiske og oppfattes som litt leken og røffere i stilen. BA 53 har ingen hvite duker, men er jordnært, folkelig og ærlig, opplyser Astrid Kristine Finneide

AKTUEL: Kari Innerå kommer på nylig ut med kokebok sammen med vinskribent Merete Bø. Fotograf Sune Eriksen har tatt bildene. Her er Kari på gården sammen med Merete Bø Foto: Sune Eriksen