Det har fått navnet "Et Grenseløst Skoleprosjekt 2016". I år er det en gruppe elever på Bjarkøy ungdomsskole som skal representere Troms i hovedkonkurransen, heter det i en pressemelding fra organisasjonen.

- Elevene har valgt å fokusere på dødfødsler som glemte krise og de har brukt sosiale medier som plattform for å nå ut folk flest. De har et personlig preg og har gjennom prosjektperioden sin oppdatert med jevne mellomrom, sier juryformann, feltarbeider og forfatter, Lindis Hurum i meldingen.

De vil nå være med i hovedkonkurransen om å vinne årets Temognaige-pris med de andre fylkesvinnerne. Vinneren vil bli annonsert neste uke.

Dette er sjette år på rad at Leger Uten Grenser kjører "Et Grenseløst Skoleprosjekt", og i år har nesten 70 ungdomsskoler over hele landet vært påmeldt. Prosjektet tar utgangspunkt i de ti glemte krisene Leger Uten Grenser presenterer hvert år. Elevene skal i sin prosjektperiode jobbe med en eller flere av disse krisene for å sørge for at disse krisene får oppmerksomhet og ikke blir glemt, verken av folk eller av media.

- Vi har sett et mye bra engasjement, både i tradisjonelle og i sosiale medier. Det har vært stor variasjon i bidrag med videoer, hjemmesider, arrangementer, pressestunt, podcast og blogger.

- I tillegg har mange lykkes i å engasjere lokalsamfunnet sitt med utstillinger, kakesalg, fotballkamper, flyers, stander etc. Vi er veldig imponer over hva skolene har fått til i sin prosjektperiode, sier Lindis Hurum.