Sveinung Næss Meyer slutter som trener for Kvæfjords seniorlag for menn. Kona Hilde gir seg som lagleder. Heller ikke assistenttrener Widar Andersen blir med videre i 2017.

– Vi har tatt et valg om ikke å fortsette. Da vi startet jobben sa vi at vi skulle holde på i to år. Det har vi gjort, sier Næss Meyer.

Har ikke tid

Sportslig var 2015 en fest med både a-lag og b-lag i 5.-divisjon i comebacksesongen, som ble kronet med opprykk for førstelaget etter en nervepirrende siste serierunde. Årets sesong i 4.-divisjon har vært tung med mange nederlag, ujevn tilgang på spillere, sisteplass på tabellen og nedrykk.

Utenfor banen har det også vært uro med personstrid og dragkamp om tillitsverv i fotballgruppa. Næss Meyer hevder hans avgang ikke er dramatisk.

– To år er nok uavhengig av hvordan ting er blitt. Det har lenge vært klart at jeg ikke har tid til å bruke på fotballen. Det skyldes jobb og studier. Akkurat nå jobber jeg for eksempel med en hjemmeeksamen, sier Næss Meyer, som sier vervet krevet mye.

– Du er ikke bare trener. Du må også organisere dugnader og jobbe inn sponsorpenger. Det kan av og til gå ut over det sportslige arbeidet, sier han.

Levedyktig

For Næss Meyer har det viktige vært å få a-lagsfotball opp på fote etter mange års fravær.

– Det har vi klart. Forhåpentlig finnes noen andre som kan bruke tid på laget og drive det videre. Disse må være ildsjeler og ha den samme dugnadsånden som vi har hatt.

– Et a-lag i Kvæfjord kan være levedyktig i mange år framover – i alle fall så lenge folk har interesse for å spille og det finnes økonomi i idrettslaget, sier Næss Meyer.

På facebooksiden til fotballgruppa blir ekteparet Næss Meyer og Andersen takket.

– De var frontfigurer ved etablering av seniorlag i klubben. Deres iver og arbeidsinnsats gjorde det mulig. Takk for innsatsen dere har lagt ned, skriver fotballeder Lise-Lotte Elde.

På trenerjakt

Målet er raskt å få et nytt team på plass.

– Styret har som mål å opprettholde tilbudet på seniornivå. Med et tilbud hindrer vi frafall av spillere til andre klubber. Vi håper at nytt trenerteam er på plass når oppkjøringen til sesongen 2017 starter tidlig i november, skriver Elde.