Det skal ogsågjennomføres informasjonsmøter i de barnehagene som står i fare forå bli nedlagt.

Det var Fremskrittspartiets Kristian Eilertsen somtok opp saken, og han fikk bred støtte fra et samlet formannskap.Opprørte foreldre har bedt om informasjon, og om å bli hørt.

Harstad kommune må legge ned rundt 140 barnehageplasser når dennye, private barnehagen står klar på Stangnes neste høst. Det harskapt proteststorm fra foreldre i hele kommunen. Da høringsfristenom barnehagestrukturen gikk ut 12. oktober, var det kommet inn 20merknader til saken.

- Politikerne må selv ta ansvar for defeilgrepene som er gjort i denne saken, og om så omgjøre kontraktenmed den private barnehagen, sa foreldrene Marius Karlsen og ÅseOsvaag til Harstad Tidende.

- Nå jobber politikerne på spreng forat kuttene skal bli minst mulig smertefulle for foreldre og barn.Flere løsninger vurderes, blant annet å innføre fullbarnehagedekning for alle som søker – også for de som ikke harlovbestemt rett til barnehageplass. En annen mulighet er å inngåforhandlinger med Private Barnehager for å se på mulighetene til åreversere kontrakten, eller til å bygge en mindre barnehage påStangnes – og en nummer to mer sentrumsnær.