I fire dager har Celina Sørensen Tollefsen (20) fra Harstad kjempet om Norgesmestertittelen i Bergen. I ettermiddag fikk hun lønn for strevet.

Daglig leder for KomOpp, May-Tove Grytnes forteller til Ht.no at det er helt fantastisk at vi i Troms klarer å produsere to norgesmestere og én verdensmester iløpet av bare to år.

– Vi håper det får ungdom til å innse at helsearbeiderfaget er et spennende og viktig yrke, og at de tar turen innom fagbrevet før de tar påbygging til generell studiekompetanse, fortsetter Grytnes.

Den nybakte Norgesmesteren, som for øvrig også tar påbygging til studiekompetanse, forteller at hun nå har en helt ubeskrivelig følelse. Hun forteller videre at hun følte at dag to gikk bra, men trodde det hadde gått tapt etter dagens konkurranser, noe som viste seg å være helt feil.

Felles opplegg

– Når jeg kommer hjem til Harstad begynner øvingen til Europamesterskapet som avholdes i Gøteborg 1. desember, forteller Sørensen Tollefsen.

Grytnes sier på vegne av opplæringskontoret KomOpp at seieren er en fantastisk opplevelse for de som deltar og de rundt.

Med seg i støtteapparatet har Sørensen Tollefsen rådgivere fra KomOpp, Anne Jenssen og Hilde Thomassen samt regjerende verdensmester Jenny-Marlen S. Fossan.

Sørensen Tollefsen avslutter med å fortelle at seieren nå skal feires med middag sammen med Fagforbundet, representanter fra KomOpp og den regjerende verdensmesteren i helsearbeiderfaget, Jenny-Marlen S. Fossan, som for øvrig også nå er bosatt i Harstad.

Nybakt norgesmester, Celina Sørensen Tollefsen og regjerende verdensmester Jenny-Marlen S. Fossan. Foto: Anne Jenssen