Det sier primus motor for SOIF Bryting, Marcus Birkestrand etter at han hadde med seg åtte brytere på stevne i Bø i Vesterålen.

- Dette fungerte som et slags kick-off for bryterne, siden sesongen er helt i startfasen. Fokuset lå på å skape sosiale relasjoner mellom bryterne i klubben og på tvers av bryteklubbene. Likevel viste også våre brytere at de hadde tatt steg siden klubben avholdt sin første trening 12.-januar, sier Birkestrand.

Etter helgas innsats på Bø er han også klar på hva som skal jobbes med i treningssammenheng.

- Vi har fått en pekepinn på hva som er veien å gå framover. Samtidig var det enkelte som fikk tøff medfart. To av våre brytere møtte på motstandere som var regjerende norgesmestere i sine respektive årsklasser. Det ble naturlig nok en tøff affære, sier Birkestrand.

Nå ser bryteren som selv har en karriere bak seg på høyt nasjonalt nivå, framover mot neste utfordring.

- Vi tar turen til Bodø for å delta i Bodø Cup i midten av oktober. Så er vi også invitert av Oslo Bryteklubb til såkalt Knøttestevne for brytere i alderen 6-10 år i adventstida, sier Birkestrand om de framtidige oppgavene.

Han understreker også at det sysles med tanker om å få til noe selv på Evenskjer i løpet av sesongen.

- Det er mulig at vi får til et stevne her. Det er per nå på tegnebrettet. Foreldrene til våre utøvere ble heltente på ideen etter at den ble sådd i helga, sier Birkestrand.