Det startet for nesten tre uker siden. En hyggelig fjelltur med venner. Målet var Jotind på Tjeldøya. Hannhunden Nero på 15 måneder er i bånd. Så skjer det. Den svenske elghunden av rasen Jämthund klarer å løsrive seg fra bandet, og legger på sprang. Siden har ikke eieren sett den firbeinte turkameraten.

- Etter nesten 18 døgn på rømmen, frykter vi det verste. Vi har hele tiden lett etter hunden, men dessverre uten hell. Derfor forsøker vi nå en etterlysning i håp om at noen kan ha observert han.

Det sier eier Hans Anders Hanssen. Han bor i Ramsund og frykter at Nero kan ha kommet seg fra Tjeldøya og over til fastlandet. I så fall kan det bli vanskelig å finne hunden.

- Han har nå vært ute i snart 18 døgn. Hunden går med svart sele på seg og et lilla halsband. Halsbandet vises ikke så godt på grunn av at pelsen skjuler mye av det. Nero er også chippet, noe som betyr at den er ID-merket. Da kan en dyreklinikk finne ut hvem som er eieren. Jeg innser at tiden er i ferd med å løpe ut, men håper inderlig at Nero fortsatt er i live. Eventuelle observasjoner mottas med takk på 91837022, sier Hans Anders Hanssen.