I Troms har over 80 prosent av elevene på ungdomsskolen hatt personlig økonomi på timeplanen med ansatte fra Sparebank 1 Nord-Norge som veiledere. Blant dem er over 10 klasser i Harstad, skriver banken i en pressemelding.

Hva må du ha penger til? Hva ønsker du å bruke penger på? Hvilke talenter og interesser har du, og hva har yrkesvalg å si for din personlige økonomi? Dette er spørsmål elever i ungdomsskolen har jobbet med i Ungt Entreprenørskaps program Økonomi og karrierevalg.

- De unge får nødvendig kunnskap, lærerne deltar aktivt og vi fra banken får en inspirerende opplevelse. Dette er et kinderegg!, skriver Lars Nymo Trulsen, banksjef Personmarked Tromsø i pressemeldingen. Nymo Trulsen mottok prisen på vegne av banken under Finans Norges skolekonferanse for finansbedrifter i Oslo i dag.

I begrunnelsen fra juryen står det:

"Årets vinner av Finansstafetten er en bank som setter fokus på sitt samfunnsansvar gjennom å gi barn og unge skolering i privatøkonomi. Banken imponerer med svært mange gjennomføringer og et stort veilederkorps. Banken viser et samfunnsansvar til etterfølgelse ved stor gjennomføringsevne i et langstrakt fylke, som også har inkludert Svalbard".

Programmet Økonomi og karrierevalg er utviklet av Ungt Entreprenørskap for elever i ungdomsskolen.