Skånland: Fotballtreneren til Skånland OIFs 4.-divisjonslag fikk på tampen av forrige uke beskjed om at han var ilagt én kamps karantene. Samtidig fikk han vite at han var utvist etter kampslutt da SOIF tapte 0-1 for Harstads rekruttlag.

Hustad ble aldri informert om dette, og fikk heller ikke beskjed om at det forelå en sak slik at han kunne avgi partsforklaring.

Da treneren gjorde fotballkretsens administrative leder Daniel Kvile oppmerksom på dette, ble det raskt gjort en helomvending. Karantene ble midlertidig trukket tilbake, og Hustad dirigerte SOIF til 5-0-seier over Stålbrott/Melbo i pinsen.

Nå er han endelig frikjent, og får samtidig en beklagelse fra styreleder Finn-Magne Simonsen i Hålogaland Fotballkrets.

– Her er det gjort feil fra kretsens side. Det må vi beklage, sier Simonsen, som ikke var involvert da saken fikk sitt endelige utfall.

Som medlem av arbeidsutvalget var han derimot med på å gi den opprinnelige straffen etter innstilling fra administrasjonen.

Dommerkomiteen og administrasjonen kom fram til at saken henlegges.

Kretsleder Simonsen erkjenner at mye skulle vært ugjort allerede i kampens hete.

– Vi vet alle at Hustad er engasjert og ikke er redd for å si fra om han mener noe er feil. Det må vi lære oss å tåle så lenge han ikke går over streken. Samtidig skjønner jeg at Hustad blir provosert når dommeren vifter med pekefingeren rett foran øynene hans, slik det framkommer i en en rapport. Det burde ikke ha skjedd, sier kretsleder Simonsen.

HTs forsøk på kommentar fra Tor-Anders Hustad angående siste utvikling i saken ble besvart med en "tommel-opp-SMS" fra treneren.

Øyvind Askevold Kaarbø

91101861 - oak@ht.no -