Det er tirsdag kveld. Eden Hazard skrur inn 2-2-målet for Chelsea mot Tottenham. Hjemme i sofakroken sitter Viggo Bendiksen med en tåre i øyekroken.

Da var nemlig Leicester-tilhengeren Bendiksen en smule ydmyk over at hans engelske lag hadde klart kunststykket som var fullstendig umulig å spå før sesongen. De hadde vunnet Premier League som den største sensasjonen i engelsk toppdivisjon noensinne.

– Jeg er ingen super-supporter, men sitter altså her foran en tv-skjerm nord for Polarsirkelen. Da tenker jeg på de som har en fantastisk dag i klubben og i byen i dag. Spillere, trenere og tilhengere. Dette er en helt enorm dag for alle som har et forhold til laget, sier Bendiksen tirsdag formiddag.

Da han vokste opp på Sama på 70-tallet var det mange engelske klubber som guttene sverget troskap til.

– Det var jo en regel at det ikke var lov til å være tilhenger av lag som andre allerede var supportere av. Siden den gangen har Leicester vært mitt lag, sier Bendiksen.

Han legger til at det er flere som har et langt mer brennende engasjement knyttet opp til sitt lag enn han selv.

– Jeg har hatt kompiser som alle har hatt sin periode med spillere som Chelsea, Manchester United og Arsenal. For min del har det vært magre greier å skilte med foruten et par ligacup-finaler. Og jeg forventet selvfølgelig ikke dette i det hele tatt.  Manchester City-spissen Sergio Aguero kostet vel alene mer enn det samlede Leicester-mannskapet, sier Bendiksen, før han utdyper:

– Dette er jo bra for idretten generelt og fotballen spesielt. Det har ikke så mye å si man tjener mye penger så lenge som man er villig til å legge ned den ekstra innsatsen og sette inn den ekstra taklingen. Så har lagety også spilt smart. Bildet på det vises vel kanskje i bortekampen mot Manchester City. Her hadde laget 35 prosent ballinnehav, men vant likevel kampen 3-1, sier Bendiksen.

For et drøyt år siden var Bendiksen redd for at det sang på siste verset med Premier League-fotball for laget. Men en fantastisk sesongavslutning sørget for at de mirakuløst berget plassen.

– Jeg har aldri vært på King Power Stadium, og trodde at jeg måtte skynde meg før Premier League-sjansen var over i fjor. Da utsatte jeg det til høsten. Men da ledet jo laget serien. Så da utsatte jeg det til våren. Heller ikke da ble det englandstur. Men jeg er likevel redd for at jeg også må skynde meg neste år, sier Bendiksen.

– Hvilke spillere har betydd mest for lagets fantastiske sesong?

– Dette har jo vært lagets seier. 14-15 spillere i stallen har holdt et fantastisk nivå. Kanté, Vardy og Mahrez trekkes jo alltid fram. Men jeg må jo virkelig si at jeg fascineres ekstra av midtstopperparet  Wes Morgan og Robert Huth. To utrangerte galter som var oppgitte av de fleste. De har vært utrolig gode til å peise ballen opp på øverste tribunerad. Samtidig har de også gitt laget et viktig offensivt bidrag, sier Bendiksen.

– Får du endelig sett fotball på King Power Stadium neste sesong da?

– Jeg har gjort avtale med min sønn Thomas (Kind Bendiksen, red. anm.). Neste sesong skal vi se hjemmekamp med Leicester i Champions League!