HARSTAD: Kristensen Fossbakk løftet 140 kg, 145 kg og 150 kg og fikk alle løftene godkjent av dommerne. Vinneren var svært fornøyd etter avsluttet konkurranse.

- Med 150 kilo på stanga og en personlig rekord på 10 kg, kan jeg endelig slappe av med en gullmedalje i hånden. Jeg vil takke min familie og Norges Styrkeløftforbund som har gitt meg denne muligheten, sa Kristensen Fossbakk etter seieren.

Rask progresjon

Verdensmesterskapet i styrkeløft ble arrangert i byen Rödby i Danmark, og Harstad-løfteren representerte TSI styrkeløft i klassen +84 kilo. I februar ble hun nordisk juniormester, og ble deretter tatt ut til verdensmesterskapet.

- Uttaket til nordisk kom som en overraskelse. Så kom beskjeden under nordisk at jeg også skal til VM i benkpress. Dette eskalerer i et langt større tempo enn jeg kunne drømt om, sa Kristensen Fossbakk til Harstad Tidende i februar.

Etter sitt første verdensmesterskap har hun bare lovord å komme med.

- Jeg synes det har vært et flott arrangement. Gjennomføringen var god og profesjonell. Motivasjonen for gull var høy, konstaterer hun.

På sosiale medier hagler det inn gratulasjonsmeldinger, og familien er hysterisk stolt.

STERK: Kine Helene Kristensen Fossbakk er beste junior i Norge og Norden i sin vektklasse. I april skal hun prøve seg i VM i benkpress. – Jeg har ingen forventinger. Her er det snakk om kun en løftøvelse, og da må du ha dagen for å lykkes, sier hun. Foto: Tom Benjaminsen, iTromsø Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø