Hadsel: Rundt klokken 16.00 ble det meldt om en søppelbrann som var kommet ut av kontroll på Ongstad i Hadsel kommune.

Brannen spredte seg hurtig til gress og lyng, og i følge brannmannskaper på stedet brenner det i et uthus. De forsøker nå å berge et eldre bolighus som ser ut til å være ubebodd, melder midtre Hålogaland politidistrikt.

– Flere avdelinger fra Hadsel brann jobber for fullt med slukningsarbeidet på stedet, og det er fortsatt fare for spredning, sier brannmester Øystein Bjerke ved brannsentralen i Bodø i 16.10-tiden til VOL.

Kontroll på brannen

Rundt klokken 1630 lyktes brannvesenet å slukke brannen. Uthuset brant til grunnen, men det eldre bolighuset ble berget fra flammene.

Brannbil i grøfta

I følge bladet Vesterålen havnet en brannbil i grøfta under utrykning. Bilen ble stående i grøfta på den smale bygdeveien mellom Haug og Ongstad.

Brannsjef i Hadsel, Øyvind Skjørholm, forteller til Bladet Vesterålen at Melbu-bilen møtte en personbil på den smale bygdeveien, der personbilføreren var uoppmerksom. For å unngå sammenstøt la føreren av brannbilen hjulet helt ut på asfaltkanten, med den følge at veiskuldra sviktet – dermed bar det i grøfta.

Heldigvis kom en lokal traktor til unnsetning og fikk dratt brannbilen opp av grøfta.

Tørr utmark

- Samtidig sier de nye reglene at du likevel kan tenne bål der det åpenbart ikke kan medføre brannfare – det er med andre ord blitt lov å bruke hodet, men det krever stor grad av aktsomhet, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.