Løperen fra Fjell Skilag gikk i mål sammen med Håkon Skaanes fra Strindheim, og Reinås ble først utpekt som taperen i kampen om bronsen.

- Han ble nummer fire. Det er jo fantastisk, sa pappa og trener Jan Erik Reinås rett før premieutdelingen startet.

Overraskelse

Der ble Reinås ropt opp på pallen i G17-klassen.

- Litt av en overraskelse, sier Jan Arthur Reinås.

- Vi trodde at jeg tapte medaljen på målfoto. Så hørte jeg plutselig navnet mitt og fikk beskjed om å gå på pallen, sier førsteårsjunioren.

Reinås ble nummer 15 i prologen, og var nest best i sine heat både i kvartfinale og semifinale.

Norgesmester ble Filip Fjeld Andersen fra Geilo. Sølvet gikk til Håvard Moseby fra Kjelsås.

Første fra Skånland

I samme årsklasse gikk Sigve Bornø Novstad fra Medkila Skilag videre fra prologen, men ble slått ut i kvartfinalen. I G18-klassen røk Einar Mikal Andreassen fra Fjell Skilag ut i prologen.

Også på jentesiden var Fjell Skilag i medaljestriden. Aylin Åsli var tredje raskest i prologen, og tok seg videre til finale. Der ble hun nummer fem i J17-klassen.

Reinås er den første løperen fra Skånland til å ta medalje i et junior-NM. Han er også den første fra en lokal klubb til å ta NM-medalje i sprint uansett årsklasse. Ingmund Holtås fra Kjønna har to NM-bronser som senior fra 1960 og 1962.

Fra tidligere juniormesterskap, har Martin Mikkelsen fra Medkila Skilag en individuell bronse fra 2009, mens Erlend Hoff var med å ta stafettsølv for Troms da han representerte Kilkam som junior. Som senior tok Hoff bronse på NM-femmila en måned etter Mikkelsens pallplassering i 2009.