Hesten til Bergseng-kvinnen har vært et lite eventyr etter at den ble sendt fra Harstad og sørover til Tønsberg for å prøve seg i løpssammenheng på andre baner.

- Hesten hadde stått her hjemme i min trening de siste to årene før jeg bestemte meg for å prøve den sørpå. Da har den forbedret seg radikalt og senket sin personlige rekord med ti sekunder, sier 20-åringen som eier hesten sammen med Uno Gjerstad.

Siden hesten har startet sin løpskarriere sørpå har det virkelig gått bra. Tredje sist hadde hesten ingen problemer med å vinne. Nest sist var hesten tapper toer da den strøk rett til tet og gikk ned med flagget til topps.

- Dette er en hest som det er god kapasitet i. Den har vært flink hele veien og fått premie i stort sett alle løp den har stilt opp i sørpå. Derfor håper jeg på et lite trav-eventyr med vallaken framover. Nå skal den snart hjem for trening her. Så skal den settes opp for de to V75-arrangementene i Harstad og i Boden til sommeren. Derfor håper vi jo på å komme med her, sier Stellander.

Om kveldens sjanser når hesten for første gang skal ut i V76-sammenheng på Bjerke, sier hun følgende:

- Hesten har et fint niendespor, som fungerer godt for han. Får han et godt løpsopplegg i et par utvendig, har han også tunge avslutninger å komme med til slutt. I et felt hvor vinnerkandidatene egentlig er mange, er han en av dem som kan bryte målstreken først, sier Stellander.

Per onsdag ettermiddag er Grøtte Odin et tredjevalg. Han får Åsbjørn Tengsareid opp i sulkyen i V76-2.

DELEIER: Ragnhild Stellander