Reiseselskapet Ving dropper reiser fra Evenes til Tyrkia kommende sommer.

Dette bekrefter Nina Christiansen, salgs- og markedssjef ved Berg Hansen reisebyrå Nord-Norge i Harstad.

- En av årsakene er at turmålet har solgt dårlig nå i januar, sier Christiansen.

Tyrkia har tidligere vært et godt innarbeidet reisemål for de som velger direktereiser fra Evenetil varmere strøk.

Urolighetene i landet og i nabolandene kan være en medvirkende årsak til at interessen for Tyrkia har dabbet betydelig av i nord i år.

Stor pågang

- Interessen for de andre av vår- og sommerens reisemål har derfor økt. I sommer har vi fått inn Rhodos som nytt reisemål, sier hun. Turene fra Evenes til Rhodos pågår i perioden fra 2/7 til 20/8.

Først ut

- I 2016 kan en fortsatt velge mellom fire reisemål sør i Europa direkte fra Evenes, opplyser hun. Tromsø har kun tre reisemål. Blant annet Tyrkia.

- I år er det Kreta (30/4 til 1/10) som er først ut med avganger fra Evenes. Turene går til flyplassen utenfor Chania. Kreta er et populært reisemål og selger bra om dagen, sier Christiansen.

Mange tilhengere

- Bulgaria er også reisemål kommende sommer (2/6 til 1/9). Det er godt innarbeidet i vår region. Det er mange som drar dit år etter år.

- Kroatia (19/6-24/7) har vært reisemål de siste årene. Tidligere har en landet i Dubrovnik. I år flyr en fra Evenes til Split, forteller Christiansen, om de fire turismålene med avvganger fra Harstad/Narvik lufthavn, Evenes.

På weekend-tur fronten selger Berg Hansen reisebyrå også tur til Edinburgh (5.-8.mai).

- Her har det vært god interesse. Men det er fortsatt ledige plasser, forteller Nina Christiansen.