Det er konklusjonen etter at Northug kom først nedover oppløpet på Kvaløysletta og krysset målstreken først. Han fikk følge av Sjur Røthe på sølvplass, mens Niklas Dyrhaug gikk inn til bronsemedalje. Mikkelsen gikk hele løpet i en grupetto som kjempet om plassene like bak topp 10, men måtte til slutt slippe gruppa i sluttfasen. Likevel sto Mikkelsen på fint til en 18. plass.

- Dette ble en grei revansj etter en svart åpningsdag, sier Mikkelsen etter å ha blitt nummer 18 i lørdagens løp.

Mikkelsen hang godt med i en gruppe med løpere som kjempet om plasseringene 12 til 20.

- Men til slutt ble tempoet for tøft. Da var det bare å gå til mål uten å tape for mye krefter, sier Mikkelsen.

Vant gjorde forhåndsfavoritt Petter Northug. Hans spurt ble for tøff for de seks som skulle gjøre opp om medaljene. Sjur Røhte tok andreplassen, mens Niklas Dyrhaug ble treer.

Eirik Mikkelsen har hatt et solid mesterskap og fulgte opp med 40. plass, mens Kvaløysletta Skilags Torgeir Sulen Hovland fra Tennevassåsen ble nummer 47.

- Det lover bra foran NM-stafetten. Vi har jo håp om å gå fort her også. Drømmen er jo å bli bedre enn 13. plassen som klubben har som bestenotering i NM-sammenheng, sier eldstebror Mikkelsen.

Eirik Mikkelsen går førsteetappen i klassisk stil, mens Martin Mikkelsen og Simon Gundersen spenner på seg skøyteskiene og går andre- og tredjeetappen for Medkila Skilag.

Torgeir Sulen Hovland går søndagens stafett for Kvaløysletta Skilag. De har ambisjoner om å være topp 10 på egen hjemmebane.