Operasjonssentralen i Harstad melder om bilulykke mellom Bognes og Storjord i Tysfjord kommune i Nordland på E6 torsdag ettermiddag. Det viser seg at den ene bilen er med i Arctic Challenge som kjører bilrace gjennom Norge. Arrangementet er nederlandsk.

- Før ulykken ble det meldt om flere uaktsomme forbikjøringer og høy hastighet på flere biler merket Artic Challenge. Bilene er registrert i Nederland og i henhold til nettsiden deres skal det i løpet av 8 dager kjøres 7000 km. Det var to av disse bilene som var involvert i ulykken, opplyser operasjonssentralen i Harstad.

Ble nesten påkjørt

Politiet har fått flere meldinger om farlig kjøring i dag.

- En person ble nesten påkjørt da vedkommende gikk i en 60-sone rett sør for Narvik. En bil i racet skulle kjøre forbi en annen bil, og skapte en farlig situasjon, sier operasjonsleder Anne Karlsen.

Også ved et fergeleie melder en langtransportsjåfør om at det var farlig kjøring.

- På tur fra ferga kjørte de forbi et vogntog i feil kjørebane. Sjåføren sier at han ble skremt over kjøringen.

Politiet er på utkikk

Ulykken i Tysfjord kom etter at en bil i racet snurret på veien og en norskregistrert bil bremset. Da kom en annen bil fra Artic challenge som kjørte i den norske bilen.

Ambulanse og politi dro til stedet. Sørgående kjørefelt ble en periode delvis sperret. Nordgående ble holdt åpent, opplyser politiet.

- Vi har fått melding om at en person har fått en mulig nakkeskade etter ulykken. Personen ble tatt med i ambulanse, sier politiet.

Operasjonsleder Anne Karlsen sier at politiet nå ønsker å ta en prat med racedeltakerne.

- Dette er noe vi ikke liker på norske vinterveier. Vi skal melde fra på veiene der vi vil følge med, sier Karlsen.

Arrangementets nettside har en liveoversikt som viser hvor bilene er nå. De fleste er ved Saltfjellet, men raskeste bil er nå

Harstad Tidende har store problemer med å forstå racets hjemmeside, men bilder fra Nordkapp kan tyde på at dette er endestasjon for løpet.

Se racets hjemmeside her (på nederlansk)