Der får bedriftene mulighet til å vise hva de har å tilby motiverte arbeidskraumer på utkikk etter en opplæringsplass og et yrke. Elever og foresatte får på sin side sjansen til å snakke direkte med bedriftsledere og arbeidsledere. Knytte kontakter, og kanskje avtale å holde kontakten. Blant de faggruppene som er representert finner man tømrer, rørlegger, blikkenslager, murer, maler, stillasbygger, glassfagarbeider og taktekker. Det er Yrkesfaglig Opplæringskontor i Harstad og Troms fylkeskommune som står bak. I tillegg til det rent faglige lokker de med mat og drikke, sosiale aktiviterer og verdifulle premier.

- Byggebransjen i Harstad har et stort behov for faglært arbeidskraft. Nå har ungdommene i Harstad sjansen til å møte bedrifter som vil satse på dem, sier daglig leder ved opplæringskontoret, Hilde Lilleng.

- Vi inviterer foreldre og elever på 9. og 10 trinnet på ungdomsskolene i Harstad og omegn, samt Bygg og anlegg elever på Vg1 og Vg2 ved Stangens Videregående skole. Ungdommene vil også treffe våre lærlinger innen tømrer, rørlegger, blikkenslager, murer, maler, stillasbygger, understreker hun.