I formiddagstimene sørget Harstad-svømmeren for å ta heatseieren da hun stilte opp i første heat på dagens distanse, 50 meter bryst. Danielsen Altmann slo inn på tida 32.53, som holdt til klar heatseier. Senere svømte Bergens-svømmeren Elida Hole inn til suverene 31.89, som er klart best i kvaliken. Nest best var klubbkollega Ariel Braathen. Hun slo inn på tida 32.24, og henviste Danielsen Altmann til tredjeplassen. I beitet rundt Harstad-svømmeren er det jevnt. Både Kristine Bjellvåg Braathen og Silje Mikkelborg slo inn på tida 32.56. De deler derfor fjerdeplassen inn imot finalen på distansen. Den går etter planen av stabelen i ettermiddagstimene i dag.

- Maria leverte en grei gjennomføring her. Selv var hun greit fornøyd, men følte samtidig at hun har mer å gå på. Så har da også en influensaperiode i forkant av mesterskapet satt henne litt tilbake. Men med Maria kan alt skje foran finalen. Hun trenger bare å gå inn i sin egen boble, så får vi se hva det ender i, sier far Rolf Arne Altmann.

- Hva tenker du om mulighetene til å matche tidene til forsøksvinner Hole i en finale?

- Det er fullt mulig det. Man vet aldri hva som skjer med Maria og hva hun kan. Det blir rett og slett spennende å følge finalen fra bassengkanten i Alta. Vi skal uansett fylle vår rolle på tribunen som entusiastisk heiagjeng, sier Altmann.

Tina Holmgren Hansen (15) deltok også på distansen. Men hun var litt for raskt ute fra startblokka og ble disket.

- Tina er med på sitt første seniormesterskap, og var nok litt spent foran konkurransen. Men hun vil nok komme sterkt tilbake senere denne helga, sier Altmann.

I sommer var Danielsen Altmann den dominerende svømmeren under Langbane-NM, hvor hun tok med seg fire medaljer; hvorav ett av dem var gull i seniorklassen. Det samlede medaljerushet fra i sommer var tre gull- og en sølvmedalje.