Onsdag var det årsmøte i Kommunenes sentralforbund Troms. Fra før av var Harstad-ordfører Marianne Bremnes (Ap) leder, men nå får hun også med seg Hanne C.S. Iversen (Frp) og Jan Fjellstad (V) i styret.

- Blir det bare Harstad-saker som behandles framover?

- Nei. Vi må være voksne og ansvarlige og tenke på alle kommunene i Troms, sier Bremnes som nå går inn i sitt femte år som leder for KS Troms.

Av viktige saker som organisasjonen jobber med framover nevner Bremnes flyktningesituasjonen og kommunereformen. Strømmen av flyktninger og emigranter til Norge ble grundig diskutert, men det ble ikke fattet noen uttalelse eller vedtak om dette.

- Hva sier kommunene om flyktningesituasjonen?

- Den store utfordringen er omfanget av det som skjer og utfordringene det gir med å gi gode tjenester til alle. Generelt har kommunene hatt for dårlig tid til å forberede seg på de som kommer. Dette er tilbakemeldingen kommunene gir. Samtidig er det stor vilje til å hjelpe til, og alle skjønner at vi må brette opp ermene og gjøre en god jobb. Men kontakten mellom kommunene og UDI må bli bedre.

KS er kommunesektorens organisasjon. Alle landets 428 kommuner og 19 fylkeskommuner er medlemmer i KS, i tillegg til mer enn 500 bedrifter.