Klokken 1720 tirsdag ettermiddag rykket Harstad brannvesen, ambulanse og politiet ut til DNB i Harstad sentrum. To personer var i bygget da det smalt i et kjøleskap og stikkende lukt spredte seg i lokalene. Det var kjølegassen som utløste alarmen som igjen førte til utrykningen. Politiet kjenner ikke til om de to skal ha fått noen helseplager etter å ha vært i lokalet sammen med gassen.

Les også: Utrolig skjelden at slikt skjer med kjøleskap

- Det er en ammoniakklignende lukt i området, meldte en tipser i området som raskt tok kontakt med HT da det skjedde.

Se video  fra skadestedet her

Skadestedsleder Kjersti Steinheim bekreftet etter kort tid at det hadde skjedd en eksplosjon i bankens 2. etasje, og at brannmannskaper hadde tatt seg inn i lokalene for å finne kilden til det som ble antatt å være ammoniakk. Der fant man et kjøleskap som ble fraktet ut. Man startet etterpå lufting av lokalet.

Først ble veien i begge retninger stengt i området ved banken. Kort tid etter ble sperringene tatt bort, men brannvesen og politi viste fremdeles bort biler fra området.

- Vi sperret rutinemessig av området mens vi klargjorde situasjonen, opplyser politiet.

Etter en halvtime kunne Steinheim fortelle at man hadde avdekket hva som hadde skjedd.

- Vi fikk melding om en eksplosjon i DNBs lokaler og kjørte utrykning til stedet med ambulanse og brannvesen. Vi fikk samtidig melding om sterk lukt av kjølegass. Det viser seg at det er et kjøleskap i andre etasje som har avgitt lukten.

Steinheim forteller at det ikke er snakk om varme- eller røykutvikling.

- Nå skal stedet luftes ut, så vil nødetatene avslutte og dra fra stedet, melder politiet.