I et mye delt innlegg på sin Facebook-side forteller Frp-politiker Hanne C.S. Iversen om den sjokkerende hendelsen hun opplevde i helgen:

- Jeg har alltid sett på Harstad som en god by, en plass hvor det er lov å ha meninger og fronte disse. Selvsagt har jeg gjennom årene opplevd noen som ikke respekterer min mening eller min rett til å mene anderledes. Jeg har også opplevd at mine barn blir tillagt mine meninger, og at det ikke alltid er like enkelt for dem. Allikevel har jeg alltid hatt tro på Harstad, at det er ok å mene utenfor det vedtatt korrekte. I dag har jeg hatt bytur med min nydelige 9åring. Vi har vandret rundt på handletur, smilt og ledd. Drukket slush og latte.

Så kom det:

- En passelig gammel mann bøyer seg frem mot meg i det vi skal over gaten. Han hveser inn i øret mitt:

- Jækla rasistfitte! Du skulle fan ikke hatt lov til å ha barn med dine holdninger!

Jeg rygget et skritt og gikk videre med guttungen. Jeg smilte og lo mot 9-åringen min, som heldigvis ikke fikk med seg hva mannen sa. Nå koser vi oss videre, han er i frisørstolen og får barberte lyn og fotballklipp.

Men til den godt voksne mannen som ønsket å ødelegge dagen vår:

- Du har rett til å mene akkurat hva du vil, og du har rett til å ytre det. Denne retten vil jeg for alltid forsvare!  Allikevel så håper jeg du skammer deg dypt etter dagens ytring. Ikke på grunn av din mening, men det faktum at du valgte å ytre den slik at en uskyldig gutt kunne fått ødelagt både dagen og troen på at voksne mennesker er nettopp det. Voksne.

Innlegget er delt 113 ganger og har fått nesten 700 likes. Mange har også kommentert, og de aller fleste ytrer sin motstand mot mannens oppførsel.

- Vedkommende burde skamme seg, sier en person.

- Jeg er selv grunnleggende uenig med Frp i det meste - men vi trenger et samfunn der det er rom for ulike meninger og der ALLE holder seg til sak, ikke person, sier en annen.

Flere benytter hendelsen til å diskutere politikk.