- Området er rett og slett for stort for bare handel. Vi innser at vi ikke klarer å utvikle det 473 dekar store området på Nordvikmyra selv. Vi ønsker det ikke heller. Derfor byr vi nå interessenter på en unik mulighet til å skaffe seg ei romslig tomt like utafor byen, sier han.

Hovedeier i prosjektet er Coop, med minoritetseierne Barlindhaug Eiendom og lokale investorer og grundere.

Interesse

Olsen vil ikke ut med hvilke konkrete navn prosjektet snakker med. På generell basis mener han Nordlysparken må være en kandidat for enhver større utenbys aktør om ønsker å etablere seg i Harstad.

- Det er en modningsprosess på gang, sier han.

Olsen sikter også inn budskapet mot plasskrevende bedrifter som måtte føle trangboddhet inne i byen.

- Hvor lenge skal vi for eksempel frakte stål inn og ut av bykjerna?

Olsen sier Nordlysparken etter hvert er blitt 8-10 år, og det som aktualiserer prosjektet nå er avklaringene rundt Sjøkanten senter, utbygging av Kanebogen senter, og - helt klart - det nye trafikkbildet som oppstår med Harstadpakken.

Åpner i 2017

- Halve Harstads befolkning bor sør for bomringen. Det burde bety gode muligheter. Det ligger både økonomi og miljø i bildet rundt Nordlysparken. Vi har mulighet til å stoppe mye av godstrafikken inn til sentrum.

Mange steder er det mulig å finne mindre virksomhetstomter, men Olsen mener parken er det eneste stedet i eller nær byen som kan by på større tomter - helt opp til åtti dekar, om det skulle komme på tale.

- Jeg håper vi kan åpne de første dørene i Nordlysparken i løpet av 2017, sier han.