Andreas Slettli har som kjent bestemt seg for å låne ut biler gratis, dersom man tok med seg en enslig på tur. Da den daglige lederen for AVIS Harstad hadde flere ledige biler i løpet av vinterhalvåret, kom han på den geniale ideen. Etter at ht.no omtalte saken, har den tatt av på sosiale medier, og flere søndagssjåfører har meldt seg hos frivillighetssentralene. Også idrettslag har meldt sin interesse for å være søndagssjåfører.

- Det er et flott initiativ av en privat aktør som Andreas. Mange har meldt seg som søndagssjåfør, og det er kjempefint. Jeg tror det bor fryktelig mye i harstadværingene, blant annet et ønske om å gjøre noe for andre. At det har blitt et så stort engasjement rundt dette, viser at det er et ønske i Harstad for å gjøre noe for personene i nærmiljøet, sier ordfører Marianne Bremnes.

Lang biltur

Søndag tok hun med seg Magnar Horsevik på en kjøretur som gikk via Evenes flyplass, Norsk Brannskole, Evenskjer og til slutt Tjeldsundkroa, hvor Bremnes og Horsevik spiste middag.

- Det har vært en kjempefin tur. Dette er første gang at jeg har vært ute og kjørt med en ordfører. Kjempemessig, og jeg tar gjerne en tur ut på nytt igjen, forteller Magnar Horsevik.

Bremnes hadde en stor glede av turen. Da hun ble spurt om å være med som søndagssjåfør, visste hun med en gang hvem hun skulle invitere.

- At det blir en ny tur ser jeg ikke bort fra. Det har vært veldig trivelig å kjøre med Magnar, for han er så kunnskapsrik. Magnar er nemlig en gammel politiker selv, så vi har snakket masse om politikk, men også litt om andre ting, sier Marianne Bremnes.

- Vi har hatt en fin og interessant samtale. Jeg satt i kommunestyret i 1971, og da var det en stor forskjell fra i dag, forteller Horsevik.

Takknemlig

Marianne Bremnes er glad i kjøreturer.

- Jeg begynner å tenke på de gamle turene mine. Da jeg var liten stappet mor og far meg inn i bilen for en svipp, og så var det hjem for å steke vafler etterpå. I en bil er det ikke så mye annet å gjøre enn å snakke, og jeg tror ikke det har vært et stille øyeblikk mellom meg og Magnar, sier Marianne Bremnes.

Horsevik er takknemlig for alle som har meldt seg som søndagssjåfører.

- Det er flott at folk engasjerer seg, og tar vare på hverandre. Det er det som er det største poenget her i livet, sier han.