Arrangør er Harstad Sjakklubb, og turneringen "Advokatfirmet Finn Chess International" går av stabelen på Heggen videregående skole fra 16. - 18. oktober.  Rundt 70 deltakere fra Norge, Sverige, Finland, Estland  og Tyskland  er påmeldt. Blant dem stormester og nordisk veteranmester,  71-årige Heikki Westerinen fra Finland, skriver klubben i en pressemelding. Westerinen er fire ganger finsk mester og har deltatt på det finske olympialaget hele 17 ganger fra 1962 til 1996. Han blir turneringens eldste og mest meritterte spiller. Stormester Michael Feygin fra Tyskland er rangert høyest og er turneringens favoritt. Kalle Kiik internasjonal mester fra Estland er også en sterk spiller som vil kjempe om 1.plassen. Av de nord norske spillere ligger spenningen om Pål Røyset fra Tromsø, som er hele sju ganger nordnorsk mester kan klare å hamle opp med de internasjonale utlendingene.

Dette er fjerde gang turneringen avvikles. Grunnet velvillig sponsorstøtte ser sjakk-klubben fram til å arrangere den i årene framover også.

Klubben har i tidligere år jobbet utrettelig med å tiltrekke sterke kvinnelige sjakkspillere til Harstad. I år gikk det ikke. Ifølge klubben selv fordi det går attraktive dameturneringer i Europa samtidig.

Men helt gærnt er det ikke. Tromsø jentene Edit Machlik og Monika Machlik, som bare er 18 år, får muligheten å spille på toppbordet. Spesielt Monika Machlik som nesten tok medalje under europamesterskapet i september, er en spennende spiller.

En barnesjakk turnering med 28 spillere arrangeres samme helg som den internasjonale turneringen avvikles. Hele 400 sjakkpartier vil bli spilt i løpet av helga.