Sammen med ASO-representant Claude Rach, Finnmark fylkeskommunes Remi Strand og den norske ambassadøren Ole Andreas Lindemann, gikk han i møte med representanter for Murmansk-regionen i den nordvest-russiske byen ved norskegrensa torsdag. Møtet omhandlet mulighetene for å krysse landegrensene med en framtidig ARN-etappe mellom Kirkenes og Murmansk.

- Dette ble jo et møte hvor vi la fram våre logistikkmessige utfordringer. Det dreier seg om en pakke som blant annet består av utfordringer knyttet til veimyndigheter, politi, toll, overnattingsplasser, støttefunksjoner og visum. I tillegg knyttes det jo også spørsmål rundt hvordan man skal kunne filme og bruke TV-bilder i grenseområdet, sier Dybdal.

Etter vel gjennomført møte er den daglige lederen i Arctic Race of Norway godt fornøyd med hvordan framdriften er i arbeidet med den framtidige etappen.

- Vi har presentert hva som må på plass for at vi skal kunne realisere en etappe som inkluderer grensekryssing. Det responderte russerne positivt på. Dette ble et veldig godt møte med tanke på utviklingen av etappen. Så må vi se nærmere på hvordan dette eventuelt kan skrus i sammen. Det som er et spørsmål er om Arctic Race of Norway skal utvides med en etappe om vi får til denne grensekryssingen, mener Dybdal.

Første mulighet for at en slik etappe kan realiseres er i 2017. Men det er foreløpig for tidlig å si om man lykkes med å realisere etappen mellom Kirkenes og Murmansk innen denne tidsplanen.

- En plan B er å utsette etappen ett år, sier Dybdal.