Martin Henriksen (Ap) sier at regjeringen og neste års statsbudsjett er oljedopet i Harstad Tidende i dag.

Stortingskollega Kent Gudmundsen (H) forstår ikke karakteristikken.

- Det er et budsjett som følger handlingsregelen alle partier er enige om. Vi bruker 2,8 prosent av avkastningen i oljefondet, noe som er godt innenfor de 4 prosentene man har satt som grense.

Gudmundsen skjønner ikke det han kaller dobbeltmoral fra Arbeiderpartiet.

- På den ene siden mener partiet at regjeringen vi bruker for mye penger. Så mener man at vi ikke bruker nok til å omstille norsk økonomi. Skal vi da høyne skattetrykket i en tid der man sliter med konkurransekraft og arbeidsplasser er mindre trygge?

Blant det Gudmundsen trekker fram som høydepunkter i budsjettet for vår region, er 150 millioner kroner til fusjoner innen høyere utdanning.

- Det er en økning på 100 millioner kroner fra i fjor, og mye av dette vil tilfalle Harstad, Narvik og Tromsø, sier Gudmundsen som sitter i utdanningskomiteen på Stortinget.

Ekstra bidrag til fylkesveiene er også noe som vil merkes, sier Gudmundsen.

- Vi klarer også å redusere noe av vedlikeholdsetterslepet. I sum havner vi på 150 millioner kroner som kommer utenom fylkeskommunens rammer.

Gudmundsen mener det er viktig for hele landet når budsjettet er med på å få flere folk i arbeid og økt aktivitet i fastlandsøkonomien.

Regiondirektør Torbjørn Naimak i Statens vegvesen er fornøyd med forslaget til statsbudsjett for 2016. Det gleder også Gudmundsen.

- Naimak har sett mange statsbudsjett og vet hva han snakker om, sier Gudmundsen.

Regina Alexandrova, også hun representant for Høyre fra Troms og medlem av forsvarskomiteen, tok en telefon til Harstad Tidende for å skryte av budsjettet i dag.

- Budsjettet er et kjempeløft og en tydelig satsing på nordområdene. Mye av pengene går til kampfly, men vi har også gode tiltak for tilstedeværelse i nordområdene. Vi setter en ubåt permanent i Ramsund. Det er to besetninger og skal være kontinuerlig operativ med 250 seilingsdøgn i året. Dette er en særlig styrking av tilstedeveærlsen i nord.