Det sier lederen for aksjonskomiteen i Harstad, Hugo Kjelseth. Han mener det er et realistisk mål.

- I fjor fikk vi inn 1,1 millioner kroner her i Harstad. Jeg mener derfor vi må klare 1,2 millioner. Det burde være innenfor rekkevidde, sier Kjelseth.

For Kvæfjord og Skånland er også målene klare. Det er det samme som gjelder, nemlig å slå seg selv, sier formannskapsmedlem Christine B. Killie fra Skånland og ordfører Torbjørn Larsen.

Mandag formiddag var de samlet til informasjonsmøte i Harstad, der kveøyværing og koordinator i regnskogsfondet Thomas Johansen deltok.

Bli bøssebærer

Både Johansen og de øvrige mener det aller viktigste er å oppfordre folk til å stille som bøssebærere.

- Det er helt avgjørende for resultatet at vi har nok bøssebærere. Derfor ber vi innstendig folk om å melde seg, enten på telefon 02025 eller på nettstedet blimed.no, sier Johansen.

Kvæfjordordføreren legger til at folk der kan melde seg som bøssebærere på Frivillighetssentralen eller til ham personlig.

- Jeg skal sørge for at de blir behørig registrert, sier Larsen.

Ordfører Marianne Bremnes mener også det er viktig å si til folk at de må huske å ha penger i huset når bøssebærerne kommer søndag 18. oktober.

- Det er ofte et stort problem at folk ikke har kontanter hjemme, sier Bremnes.

Viktig aksjon

Larsen er ellers bekymret for at giverne ikke skal se viktigheten av arbeidet til regnskogsfondet i en tid der flyktningene tar det meste av oppmerksomheten.

- Vi må huske på at dersom vi ikke gjør noe med regnskogen, så skaper vi nye flyktninger. 260 millioner mennesker er avhengige av det regnskogen gir. Vi kan bare tenke oss hva som skjer dersom disse menneskene mister sitt næringsgrunnlag, sier Larsen.

- I tillegg til dette er regnskogen avgjørende for klimaet, understreker Johansen.