HARSTAD: I et par dager har det vært kjent i fotballmiljøet at 16-åringen fra Harstad har gjort seg bemerket. Det har skjedd i så stor grad at at den engelske Championship-klubben Middlesbrough er meget interessert i Lorentzens tjenester. Det fikk hovedpersonen selv beskjed om da telefonen ringte forrige lørdag.

– Det var en spesiell melding å få. For dette representerer jo den store drømmen for meg. Når jeg har kommet så langt, så er jeg også villig til å ofre det aller meste for å lykkes med å nå målet om å bli fotballproff, sier en bestemt Lorentzen.

Gutten med ballen

At det var fotballproff han skulle bli var han tidlig bestemt på. Det visste også Harstads taxisjåfører alt om da de skulle lose han trygt forbi den farlige skoleveien til skolen.

– De kalte han bare for gutten med ballen, erindrer mamma Hege om de første skoleårene.

Hun trekker også fram at sønnen alltid har vært målbevisst med tanke på fotballen.

– Han har jo spilt fotball siden barnehagen. Og han har alltid være klar på at det er fotballspiller han skal bli. Men jeg må innrømme at det er surrealistisk å høre at det kommer henvendelser fra England på min sønn. Det har ikke helt gått opp for meg, sier Hege.

I forrige uke var både mor og sønn i møte med HIL om klubbinteressen.

– Beskjeden var at Middlesbrough har fulgt meg over tid, og at de ønsker å se meg. Det er fristende. Middlesbrough er jo blant de beste i England på å utvikle spillere. Å dra dit er absolutt veldig spennende, sier Robin.

En kamp igjen

Det kan bety at Lorentzen kun har en kamp igjen i HIL-trøya.

– Jeg går glipp av de to siste kampene med HIL siden jeg skal til Israel sammen med G16-landslaget. Så får vi se hva det blir til etter sesongen. Vi får nesten dra til England for å se hva dette er. Så får vi gjøre oss opp en formening deretter, sier Lorentzen.

Men Middlesbrough er ikke alene om å vise interesse for Lorentzen. Også Stabæk har invitert unggutten på prøvespill.ø

– Der er det jo trening med a-laget og spill for andrelaget som gjelder. Også det er en attraktiv greie for meg, sier Lorentzen.

– Kontrakten din med HIL går ut ved nyttår. Hvor sannsynlig er det å få se deg i HIL-drakt også neste sesong?

- Det er ikke helt usannsynlig. Jeg har blant annet lært utrolig mye av mentorer som Marcus Ursin Ingebrigtsen, Runar Normann og Torkild Nilsen. G16-landslagssjef Gunnar Halle har sagt at en sesong til slett ikke er noen dårlig løsning. Så om det rustes opp til ny satsing, er det absolutt et alternativ.