Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Samlet i sorg

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

comments powered by Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Nyheter

Ferge gikk på grunn

Undersøkes for mulige skader.

Røykutvikling på ferje i Hordaland

Osøyro (NTB): Ingen ble skadd, men de rundt 150 om bord ble bedt om å ta på redningsvester da det kom røyk ut av maskinrommet på ferja Bergensfjord i Hordaland.

Lettet Carlsen gleder seg til hvileperiode

Sotsji (NTB): Magnus Carlsen forsvarte søndag VM-tittelen i sjakk. Med en dalende form den siste uken, gleder 23-åringen seg til late dager.

Regnet skaper store problemer på Sørlandet

Kristiansand/Oslo (NTB-Alexander Vestrum): Store nedbørsmengder gjorde at tunnelen ut til Flekkerøya i Kristiansand måtte stenges for vannfjerning søndag kveld. Ved byens sykehus rant vannet inn.

Mjøndalen holdt Brann til uavgjort

Bergen (NTB): Brann klarte bare 1-1 i hjemmemøtet med Mjøndalen søndag. Dermed er det fortsatt helt åpent om den siste plassen i neste års eliteserie i fotball.

Ferge gikk på grunn

En ferge gikk i kveld på en liten grunne utenfor Harstad.

Førjulsmarked og kakefest

I helgen har det vært førjulsmarked i Stangneshallen. Det betyr kakefest.

Opsal på tredje

Cecilie Myrseth (30), Knut Werner Hansen og Kari-Anne Opsal er Troms Aps nye topplag.

Fikk fornyet tillit

Fortsetter som leder

Sjekk Lotto-kupongen

En person fra Troms kan vente seg 1.951.965 kroner inn på konto. Det kan være deg.

Urban palmesus

Skrivekarrieren til Synnøve Germann fra Kveøya fikk en trang start. Men nå er debutboka ute, inspirert av tiden som ung student.

Folkeparken på tre språk

Nå foreligger nytt opplag.

Felt av pensjonskrav

Et pensjonskrav fra ansatte felte Tobo Bygg as.

Tar opp tabu-tema

– Selv om det virker som at det er et tabu, har jeg fått god respons fra folk.

- Fantastisk å få full uttelling

For to måneder siden så Brage Trondenes en kvart million kroner forsvinne. Fredag kom gladmeldingen.

Må ta grep

Helse Nord erkjenner at ventetiden er for lang, og at fristbruddene er for mange.