Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Samlet i sorg

(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Leses nå:
Nyheter

Avgjorde etter tordentale

Ann Mari Dovland og Ingrid Altermark ga svar på tiltale etter trenerens pauseprat.

AUF-leder om Listhaug: – Kast kjerringa på hue ut av regjeringa

Melhus (NTB): AUF-leder Mani Hussaini var tydelig på hva han mener om innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) da han holdt sin 1. mai-tale.

Stigende dødstall etter bygningskollaps i Kenya

Nairobi (NTB-AFP): Antall omkomne etter bygningskollapsen i Nairobi har steget til 16, opplyste myndighetene søndag, to dager etter at en seks etasjer høy boligblokk raste sammen.

Forskning: Kjøttspisere eldes raskere

Stockholm (NTB-TT): Mat med høyt innhold av rødt kjøtt og få grønnsaker bidrar til at man eldes raskere enn det alderen skulle tilsi, viser ny forskning.

Viktig borteseier for Medkila i bunnoppgjør:

Avgjorde etter tordentale

Ann Mari Dovland og Ingrid Altermark ga svar på tiltale etter trenerens pauseprat.

Medkila vant bunnkamp

Les vårt kampreferat.

HIL-treneren etter nytt hjemmetap:

- Vi kan ikke gi opp etter fire runder

HIL-treneren innser at det blir tøft å oppnå målsettingen om sjuendeplass.

Så nær var Sander å redde ett poeng

Minutter før slutt kunne han headet inn utlikning til 2-2.

Slik var kampen mellom Harstad og Oppsal

Vi oppdaterte live fra Harstads hjemmekamp mot Oppsal.

Et mandalsfirma leverte den laveste prisen

Se hva det vil koste å rive og bygge ny kai 1