Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Samlet i sorg

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Nyheter

Kansellerer fergeavganger

Torghatten Nord melder om kansellerte avganger på sambandet Bognes-Lødingen.

Elyounoussi åpnet målkontoen i Hoffenheim-seier

Sinsheim (NTB-DPA): Tarik Elyounoussi scoret sitt første seriemål for Hoffenheim da laget slo Augsburg 2-0 i serieåpningen i 1. Bundesliga lørdag.

NM blir sesongpunktum for Jays

Jessheim (NTB): Jaysuma Saidy Ndure dropper to planlagte konkurranser og stopper sesongen etter helgens friidretts-NM i Jessheim. Han vil få orden på et trøblete kne.

Bombeangrep mot kurdiske byer i Irak

Kirkuk (NTB-Reuters-AFP): Minst 21 personer ble drept da tre bilbomber eksploderte i byen Kirkuk i Nord-Irak. Det meldes også om en eksplosjon i Arbil, hovedstaden i det kurdiske området.

Nytt tap for Hangeland og Palace

London (NTB): Brede Hangeland og hans lagkamerater i Crystal Palace fikk en tøff dag på jobben da West Ham gjestet Selhurst Park lørdag. Kampen endte med 1-3-tap for The Eagles.

HIL med sliteseier

Harstad IL lå under ved pause mot Kvik Halden. Etter hvilen snudde de kampen.

Kansellerer fergeavganger

Torghatten Nord melder om kansellerte avganger på sambandet Bognes-Lødingen.

Stjålet bil havnet i grøfta

En bil havnet utenfor veien - sjåføren er forsvunnet.

Kjørte farlig med promille

En mann ble pågrepet av politiet med mistanke om promillekjøring.

Kjørte av veien

En personbil havnet utenfor veien - fører skadet.

Ikke akseptabel virksomhet

- Slik forretningsvirksomhet er overhodet ikke akseptabelt og vi tar denne saken svært alvorlig.

Vinglete kjøring av vogntog

Vinglete kjøring av et utenlandsk vogntog førte til at det ble stanset av politiet.

To mistet lappen

To mistet lappen i fartskontroll.

Bil av veien - sjåføren manglet

En bil havnet utenfor veien - sjåføren forsvunnet.

Skriver master om kystsamer

Student Charlotte Garmann-Johnsen (24) fra Arendal ønsker kontakt med kystsamer i de nordligste fylkene.