Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Samlet i sorg

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Nyheter

Det 159. storting konstituert

Oslo (NTB): Stortinget startet høstsesjonen onsdag. Men selve den høytidelige åpningen av det 159. storting finner sted torsdag.

Hoppet av brannbil i fart – brakk begge anklene

Holmestrand (NTB): Da bremsene sviktet på en anleggsmaskin i Holmestrand måtte en mann i 40-årene hoppe av i fart. Mannen brakk begge anklene.

Innsatt rygget på av truck i fengsel i Vestfold

Oslo (NTB): En innsatt ved Hof fengsel i Vestfold er fraktet til sykehus etter å ha blitt rygget på av en truck.

Hongkong-aktivister truer med å okkupere offentlige bygg

Hongkong (NTB-AFP-DPA): Protestledere i Hongkong truer med å okkupere offentlige bygninger hvis ikke Hongkongs øverste leder trer av. Kina viser ingen tegn til å bøye av for presset.

Fant høyeksplosiver på søppeldynga

Politiet sperret av område på Stangnesbasen.

Marthe Valle inn på A-lista

Harstad-musikeren inn på NRKs gjeveste spilleliste.

Fire til lege etter røykutvikling i boligbygg i sentrum

- Måtte bryte opp dør for å redde en av personene.

Lurte til seg flere hundre tusen kroner

Tom Ovesen forsvarer en mann som ifølge tiltalen skal ha byttet ut firmaets kontonummer med sitt eget på rundt 400 fakturaer.

Tar pulsen på Harstad

Teaterlaget Glimt i Leppa skal sparke i alle retninger.

Høgli: - Ødegaard er helt rå

Tom Høgli er ikke i tvil om at uttaket av 15-årige Martin Ødegaard på a-landslaget er riktig.

Bli sprekere

Ti på Topp-sesongen går mot slutten, men du kan fortsatt bli sprekere.