Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Samlet i sorg

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

comments powered by Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Nyheter

185 irakiske soldater drept av IS

Bagdad (NTB-DPA): 185 irakiske soldater ble drept da krigere fra Den islamske staten (IS) omringet basen deres vest for Bagdad før helgen, ifølge det irakiske militæret.

Målinger gir Cameron overtak i Storbritannia

London (NTB-Reuters): Statsminister David Cameron og hans konservative parti ligger noen få prosentpoeng foran Labour på de ferskeste meningsmålingene i Storbritannia før valget i mai.

To svensker løslatt i Syria

Stockholm (NTB-TT): To svensker som har vært holdt fanget i Syria, er blitt løslatt, opplyser det svenske utenriksdepartementet.

Seks tilskuere skadd i Rally Argentina

Villa Carlos Paz (NTB): Mads Østberg kjemper om seieren i Rally Argentina, men tetstriden ble overskygget av en stygg ulykke lørdag.

Uavgjort for Castilla uten Ødegaard

Madrid (NTB): Real Madrid Castilla fikk et nytt poengtap da det ble 2-2 mot Sestao River i spansk 2. divisjon B lørdag, igjen uten Martin Ødegaard.

Slik gikk det da russen hadde dåp

Holder fast på gammel tradisjon.

- Hele huset kunne ha brent ned:

Cian våknet av brannvarsleren som også nesten hadde tatt fyr

Brant i brannvarslerbatteriet.

Skuffet ordfører konstaterer:

Utsetter bedringen av denne veien

Men bygger midlertidig fergeleie.

Havnet i feil naust

Han kunne havnet på dypt vann, mannen fra Øyjord.

Dette sa Helge Eriksen til Høyres landsmøte

Ordførerkandidaten i Harstad enret talerstolen med et klart budskap.

40 millioner kroner i spillemidler til Troms:

- Dette får meg til å juble, rett og slett

Har stor betydning for nye idrettsanlegg over hele Troms.

Forsvaret ruster opp - også i nord

Oppgraderer stridsvognene for 2,6 milliarder.

Se hvem som åpner det nye studieåret

Studieårsåpningen ved Høgskolen i Harstad til høsten står i sykkelens tegn.

- Første gang dette har skjedd siden år 2000

Arbeidslaget ble i dag påspandert lunsj som takk for god innsats.

Kastet den levende hunden fjorden:

- Jeg elsket den hunden

Tiltalt for brudd på dyrevelferdsloven: