Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Samlet i sorg

Foto: Erik Jenssen

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Leses nå:
Nyheter

To menn siktet for tilknytning til terrorangrep i Paris

Wien (NTB-AFP): En algerier og pakistaner som fransk påtalemyndighet knytter til angrepet i Paris i november, er siktet for brudd på franske terrorlover. De to skal ha tilhørt samme IS-nettverk som utførte angrepet.

Sjåfør råkjørte på fortauet med 3 i promille

Mandal (NTB): En overstadig beruset sjåfør ble stoppet med over 3 i promille i Mandal sentrum. Så høy alkoholrus kan være dødelig, og

Brasils tidligere president må møte i retten

Brasília (NTB-AFP): Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva må møte i retten, tiltalt for å prøve å hindre etterforskningen av korrupsjonssaken tilknyttet oljeselskapet Petrobras.

Liverpool-keeper ute i to måneder

Liverpool (NTB): Liverpool-nykommer Loris Karius pådro seg et brudd i hånden i onsdagens treningskamp mot Chelsea. Den tyske burvokteren blir ute i åtte til ti uker.

Mann omkom etter båtulykke i Hordaland

Knarvik (NTB): En mann i 70-årene omkom av hjertestans etter at en båt kjørte på land i Lindås kommune i Hordaland.

Se bildeserien fra Tour de Norway for kids

Over 100 unge syklister deltok på sykkelrennet i Blåbærhaugen fredag kveld.

Strakstiltak rassikrer Aunveien

Statens vegvesen går i neste uke i gang med strakstiltak for å rassikre deler av Aunveien.

Over 100 personer besteg Toppen på Grytøya

Under flotte forhold var rundt 120 registrerte turgåere med på å bestige Toppen på Grytøya under Juksastevnet.

Reagerer på kritikken:

- Sikkerheten er god

Røstbakken-drapet

Huseier: – Det var et lite sjokk

Eieren av drapsboligen i Røstbakken beskriver hele saken som sørgelig.

Drapssiktet i Tromsø ennå ikke avhørt

Politiet har avhørt flere vitner og foretatt åstedsundersøkelser etter at en kvinne ble funnet drept i en leilighet i Tromsø.

Tord Lien åpner Myre havn

Myre havn har siden 2013 blitt bygd ut av Kystverket. Tord Lien, olje- og energiminister og øksnesmann, skal stå for den offisielle åpningen 1. september.

Selger lokale matvarer som aldri før:

Nordland på lokalmattoppen

Innbyggerne i Nordland er på delt andreplass når det kommer til å kjøpe lokal mat og drikke i dagligvarebutikk. Ved Rema 1000 Sjøgata i Sortland selger de lokalmat som aldri før.