Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 000

  • Ring 770 18 000 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Samlet i sorg

Foto: Erik Jenssen

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Leses nå:
Nyheter

Arbeidstilsynet fant mange feil innen overnatting og servering

Oslo (NTB): Arbeidstilsynet har siden 2015 gjennomført 3.000 tilsyn i overnattings- og serveringsbransjen. Åtte av ti virksomheter har fått en eller flere reaksjoner.

Fikk feil på første tur

MF Strandebarm ble mandag ettermiddag satt inn for MF Kvensund i sambandet Bjarkøy-Sandsøy-Grytøy. Det gikk ikke så bra.

Trump i føringen ifølge fersk statistikk

Washington (NTB): Dersom det amerikanske presidentvalget ble avholdt mandag, ville Donald Trump gått seirende ut av duellen, ifølge ferske utregninger.

Duterte vil åpne for handel med Kina og Russland

Manila (NTB-AP): Filippinenes president Rodrigo Duterte sier han har bestemt seg for å gå fra handel med USA til den «andre siden av den ideologiske barrieren», og samarbeide med Kina og Russland.

Medieblackout i Jordan etter forfatter-drap

Amman (NTB-AFP): Jordanske myndigheter innfører medieblackout på saker som omhandler drapet på den kristne skribenten Nahed Hattar.

Feil på første tur

MF Strandebarm ble mandag ettermiddag satt inn for MF Kvensund i sambandet Bjarkøy-Sandsøy-Grytøy. Det gikk ikke så bra.

Fra jord til bord

Et matkultursenter etablert i Kvæfjord ønsker å fokusere på lokale råvarer, lokalhistorie og lokale opplevelser.

Ferga står. Igjen.

B-ruta på Lødingen - Bognes er innstilt.

Se varmebølgen som kommer mandag

- Ikke veldig vanlig, sier meteorologen.

- Jeg fikk helt sjokk da jeg våknet og så det

Maiken Sagen (20) våknet til at bilen var sprayet ned. På panseret sto det "Hora".

18 hjelpetrengende venter på plass

Situasjonen er utfordrende og uavklart, sier kommunen.

Sto 30 minutter i kø for å kjøpe smultringer

Harstadværingen Kjærsti "Dutta" Blomsø Kristiansens smultringer går aldri av moten.

Vil etablere nytt tilbud

Helse- og omsorgsutvalget vil etablere tilbudet ”fritid med bistand”.