Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS
(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Samlet i sorg

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Nyheter

Savnede 17-åringer funnet i Troms

Tromsø (NTB): En gutt og en jente på 17 år som hadde kjørt seg vill med scooter ved Kilpis i Troms, er funnet i god behold av Røde Kors-mannskaper.

Ti omkomne hentet ut fra forlist ferje i Sør-Korea

Jindo (NTB-Reuters-AFP): Ytterligere ti omkomne passasjerer ble søndag morgen hentet ut fra passasjerferja Sewol, som sank utenfor Sør-Korea onsdag.

To alvorlig skadd i MC-ulykke i Hommersåk

Sandnes (NTB): To menn er alvorlig skadd etter en MC-ulykke i Hommersåk i Rogaland lørdag kveld.

Bombealarm avblåst ved Tivoli i København

København (NTB-Ritzau): Politiet i København sperret sent lørdag kveld av et større område rundt Tivoli på grunn av mistanke om en bombe plassert i en bil. Det viste seg at gjenstanden var musikkutstyr.

Påskeordkrig mellom Ukraina og Russland

Kiev (NTB-AFP): Politikk overskygget påskehøytiden i Kiev og Moskva lørdag, og de ortodokse lederne i hver hovedstad kommer med skarpe uttalelser om krisen i Ukraina.

- Vi skal bygge huset opp igjen

...og brannen skal ikke få ødelegge for bryllupet vårt, sier huseieren.

Brann på Åsby

Enebolig totalskadd.

Hytte brant ned

En kvinne i 20-årene er sendt til sykehuset i Harstad for sjekk etter en hyttebrann på Rolløya i dag.

Jakobsen skal underholde

Mandag skal Tore Arne Jakobsen og Harstad IL spille offensiv fotball mot Eidsvoll TF.

Tar tre poeng med «team spirit»

Roy Berntsen tror på seier mot Avaldsnes, men bare hvis lagånden er på topp.

Stappfullt i badet

Det var så mange som ville bade, at noe måtte vente på å få komme inn i Grottebadet lørdag.

Glad de er i livet

De 15 beboerne som ble reddet ut fra Borkenes Mottak i den dramatiske brannen i morges er glade de er i livet.

HTs påskeskole episode 3:

Du har tatt bilder feil i alle år

HTs elleville påskeskole viser deg hvordan det skal gjøres.