Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 770 18 001

  • Ring 770 18 001 (telefonen er betjent hele døgnet)
  • Send e-post til tips@ht.no
  • Send SMS eller MMS med bilder til 2399, kodeord HT TIPS

Samlet i sorg

(Foto: Erik Jenssen)

Foto: Erik Jenssen

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Du kan kommentere som gjest, med din bruker på Disqus, facebook og andre sosiale medier. Innleggene blir moderert før de kommer på trykk. Derfor kan det ta litt tid før innleggene vises. Innlegg som skrives utenom arbeidstid (0700 - 2200), vil bli lagt ut så snart de er godkjent.

Ht.no sine debattregler:
1. Signer innlegget ditt helst med fullt navn.
2. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir ikke godkjent. Det samme gjelder svært usaklige innlegg.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

comments powered by Disqus
(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Leses nå:
Nyheter

Wenger beseiret endelig Mourinho

London (NTB): Arsène Wenger hadde ikke vunnet mot José Mourinho på 13 oppgjør. Søndag ledet han Arsenal til 1-0-seier over byrivalen Chelsea i Community Shield i hans 14. forsøk.

En omkom i trafikkulykke i Sør-Trøndelag

Rennebu (NTB): En person er bekreftet omkommet i en trafikkulykke i Rennebu i Sør-Trøndelag. Fire skadde er brakt til St. Olavs hospital i Trondheim.

Kittel vant første etappe i Polen rundt

Warszawa (NTB): Spurteren Marcel Kittel måtte stå over Tour de France da han aldri fant formen. Søndag vant tyskeren første etappe i etapperittet Polen rundt.

Tyrkia anklager PKK for selvmordsangrep

Istanbul (NTB-AFP-Reuters): To soldater er drept og 31 såret i et selvmordsangrep øst i Tyrkia, ifølge hæren i landet. PKK anklages for å stå bak.

Sjöström satte ny verdensrekord

Kazan (NTB-TT): Svenske Sarah Sjöström slettet verdensrekorden til Dana Vollmer fra 2012 da hun svømte inn til 55,74 i semifinalen på 100 meter butterfly under svømme-VM.

Vi følger HILs kamp mot Holmen

Kampen spilles søndag kl 1630.

Nasjonalt mesterskap i tørska torskhaudryling:

Drylte ordføreren til havs

Vellykket treff

For sjette året på rad kunne besøkende fra hele distriktet delta på årets Austerfjord-treff.

Hærverk på vogner

Ber eierne sjekke sine campingvogner

– På vårt beste slår vi alle i avdelingen

HIL-trener Stian Johnsen mener laget hans har gode muligheter til å vinne dagens viktige bortekamp.

Vil ha flere deltakere til stort forskningsprosjekt

Avføringen din kan gjøre andre friske.

Regjeringen utreder Hadselfjord-tunnel

Det avslørte statsminister Erna Solberg i sin tale på Melbu i dag.

Tapte i siste sekund

Medkila kjempet i 90 minutter - men tapte helt på tampen.

Optimist for jordbæra

Men bærsesongen i skog og mark er elendig.

Brann og promille

Politiet har hatt litt å gjøre natt til lørdag også.

Politidirektoratet åpner for å vurdere våpeninstruksen

Politidirektoratet vil ikke svare på om politiets våpen er ladd eller ikke, men det vil vurdere endringer i instruksen når de får rapport etter hendelsen i Stavanger.

Svekket i forsvaret

Ida Fjordbakk er skadet og spiller ikke. Keeper Erin McNulty er suspendert. Det betyr omrokkeringer i Medkilas forsvar foran bortemøte med Trondheims Ørn.

Sykkelfest i tre dager

Hushovd og Hans Majestet Kongens Garde kommer til Kvæfjord. Bryllup blir det også.

Mattilsynet mot blåskjell

Mattilsynet advarer mot å spise blåskjell fra 10 av 44 steder langs norskekysten den kommende uken.

Ny lokalradio

Radio Fønix er i gang med sendinger.