Samlet i sorg

Foto: Erik Jenssen

Idretts- og ungdomsmiljøet på Sortland er i sjokk og sorg etter at 19 år gamle Pål Alfred Alver i helga døde som følge av et illebefinnende under trening.

Vennene samlet seg ved 18:00-tiden tirsdags kveld for å tenne lys på stedet der 19-åringen ble funnet livløs og sterkt nedkjølt lørdags kveld.

Sortland-gutten var i mange år en aktiv skiløper som gjorde seg bemerket i en rekke større renn i landsdelen. Sist helg da han var hjemme på perm fra militæret skulle han som vanlig ta en treningstur i lysløypa, men denne lørdagskvelden skjedde det ingen skulle tro kunne skje en ung, frisk mann; han falt om og ble liggende livløs i snøen.

Guttens far, Roald Alver sier at det eneste familien vet med sikkerhet om det som skjedde, er at han fikk et illebefinnende og at det har inntruffet en hjertestans.

- Grunnen vet vi ikke, men dødsårsaken når hjertet svikter på denne måten, blir hjernedød på grunn av surstoffmangel fordi blodtilførselen stopper opp, forklarer Alver.

Hvor lenge sønnen lå i løypa før han ble funnet, vet verken familien eller helsevesenet.

- Men han har sikkert ligget der en god stund. Han var helt nedsnødd da han ble funnet, han har nok ligget der minst en halvtime. Kroppstemperaturen var bare 28 grader, sier faren.

Pål Alfred mottok først behandling på Stokmarknes sykehus før han ble overført til UNN i Tromsø. Her ble holdt kunstig i live til søndag, inntil respiratoren ble slått av. Årsaken til at han ble holdt i live så lenge, var at familien besluttet å si ja til organdonasjon. Det nyter 7 svært syke mennesker andre steder i landet nå godt av.

- Donorteamet jobbet hele natta og utover søndag, og nå vet vi at sju mennesker får en ny sjanse. Det er en trøst for oss, sier Roald Alver til VOL.

Mer å lese på ht.no:

 
Ht.no oppfordrer sine leserne til debatt! Vi bruker Facebook-kontoer som grunnlag for debatten. Vi har ytringsfrihet, men ingen ytringsplikt. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir fjernet. Det samme gjelder svært usaklige innlegg. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.
Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

(Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa)

Foto: Gard Michalsen, Sortlandsavisa

Leses nå:
Nyheter

Slutt på sommertida – i helga får du en ekstra time

Oslo (NTB): Natt til søndag er det ubønnhørlig slutt på sommertida. Klokka skal stilles en time tilbake. En liten trøst er kanskje at du i tillegg får ett sekund ekstra under nyttårsfeiringen.

Clinton vil satse grønt, Trump vil brenne kull

Oslo (NTB-Are Føli): Mens Donald Trump vil skrote Parisavtalen og satse på kull, lover Hillary Clinton en massiv utbygging av grønn energi.

– Clinton vil ha Biden som utenriksminister

Washington (NTB): Joe Biden kan bli utenriksminister hvis Hillary Clinton vinner presidentvalget i USA.

Duterte har lovet Gud å slutte å kalle folk

Manila (NTB-AP): Filippinenes president Rodrigo Duterte, som tidligere har kalt paven en drittsekk og bedt USAs president Barack Obama dra til helvete, lover å dempe ordbruken.

25.000 flere midlertidig ansatte

Oslo (NTB): Det siste året er det blitt 25.000 flere midlertidig ansatte i Norge. Det er en økning på 12 prosent.

Tar ny sats etter krisemøte

Det ekstraordinære årsmøtet kunne ha vært første steget mot styrt avvikling for Harstad Damefotball. Det endte med ny giv inn i framtida.

Filmfestival:

Storfornøyd med festivalåpningen

Med språkkunst og svensk film åpnet Arctic Moving Image & Film Festival torsdag kveld.

SUPERBONDEN PÅ NRK:

Slik gikk det i første episode med harstadjenta

Duell i å melke ku avgjorde.

HARSTAD-ORDFØRER KJEMPER VIDERE:

- Kan dere fatte og begripe at forsvarsministeren vil fjerne KJK?

- At hun tør! Torsdag kveld var Marianne Bremnes på Debatten på NRK1.

Gammelbryggaavsløringene

- Null tillit til prosessen

Leder i Harstad Frp, Eivind Stene, mener de siste dagers Gammelbryggaavsløringer i Harstad Tidende avdekker et hemmelig spill som ikke er kommunen verdig.

Kan ende i retten

Fagkoordinator Tronn Pedersen ved Areal og byggesakstjenesten i Harstad kommune innrømmer at behandlingen av byggesaken i Gullhaugggata 4 har vært rotete.

- Et nei er bare midlertidig; jeg gir meg ikke før jeg får et ja

Den nye prosjektlederen i Hålogaland Fotballutvikling hater å mislykkes.

Luftig tur i traktor fra Andøy til Harstad

– Jeg har kjørt traktor uten hytte fra Andenes til Harstad. Det var svinekaldt.