Jeg velger meg mars. Les hvorfor.

Her kan du lese 68,47N

Vi har snakket med innbyggere som vil prege byen – og de som vil preges av den.

Det er mange år siden Harstad har vært vertsby for et større vinteridrettsarrangement enn NM på ski, som arrangeres i Kilbotn siste helga i mars. Målrettet satsing fra flinke folk har gjort at Medkila skilag og IF Kilkam er ansett som gode nok for å samle den norske skieliten til oppgjør i sporet. Nå er målet flere store arrangement i byen. Det skal vi klare.

Les 68,47N her

For tre år siden kom daværende Statoil-sjef Helge Lund til Medkila og lanserte Statoil Drift Nord. Datoen var 21. mars 2012, og markerte et stemningsskifte i byen. Oljebransjen var på alvor på vei nordover med større tyngde. Men nå har også de største oljeoptimistene dempet entusiasmen – ting tar lengre tid enn mange utenfor bransjen kanskje trodde – og potensielle ringvirkninger er blitt spist opp av dalende oljepris og innstramninger. Men Harstad er bygd på nøktern optimisme og sterk tro på å klare seg ved egne krefter. Og industrien i byen har stor tro på fremtiden.

For Harstad har fått en ny mars-dato som vil stå som en milepæl i historien. 25. mars – hvis alt gikk etter planen, overtok Harstad mekaniske verksted landsdelens største tørrdokk. Den vil skape nye arbeidsplasser og ringvirkninger for mange av regionens bedrifter. En arbeidsplass på verftet, betyr ofte tre utenfor når oppdragene kommer inn. Nå i mars er også organisasjonen som skal stå for byggingen av byens nye signalbygg – Statoilbygget i sentrum på plass.

Samtidig skal det i regionen investeres milliarder i veier, gang- og sykkelstier, bru, skipsverksteder, tunneler, kjøpesentre, tomter, kontor- og leilighetsbygg.  Harstad fortsetter veksten – sakte men sikkert som Hålogalands viktigste handels- og serviceby. Det er hit mange av de store aktørene i regionen kommer for å kjøpe varer og tjenester. Det er hit tilreisende kommer for å bade, le og spise. Og snart blir den universitetsby også.

Vi har snakket med innbyggere som vil prege byen – og de som vil preges av den.

Med 68,47N vil Harstad Tidende skape nye fortellinger om Harstad. Vi mener framgangen trenger å bli trodd på og heiet på.

Så ta deg tid til å lese denne utgaven av 68°47N.  Her kan du lese om forventningene til Harstad og om folk som bor her. Om overraskelsen og gleden av å bo i ”verdens miste storby”, med nærhet til kultur, natur og opplevelser.

Du vil bli imponert over hvem og hva som er her, og hva som skjer på våre breddegrader.

Du ser det ikke før du tror det.

Les 68,47N her

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Harstad sett fra sjøsiden

Les siste utgave av 68°47N her - og bli bedre kjent med en del av Harstad du kanskje ikke kjente så godt.

Satser millioner på familien

– Jeg kunne ha cashet ut og blitt pensjonist. Men hvorfor skulle jeg det? Det er jo mye artigere å skape noe, sier fiskeskipper John-Hugo Olsen. Han har flyttet rederiet fra Vesterålen til Harstad og investert millioner i båten Aunegut.

Les utvalgte artikler fra 68°47:

Tro håp og ærlighet om sentrum

Videreførte storkontrakt

Polaris Trykk AS har sikret avtale om trykking av 150 millioner kundeaviser for Coop i 2018 og 2019.

– Milepæl for oss

Harstad Cykleklubb har startet på en ny epoke på veien mot ferdigstillelse av Blåbærhaugen Sykkelpark.

130 år - 130 historier:

Iskongen - helt privat

Han dukker opp hver jul. Men hvem er han - egentlig.

Sender ut pressemelding i slutten av uka:

Taus om overgrepssak