- Gratis parkering er viktig for sentrum

Aina Lillegård Løtveit sjekker løpsmønsteret. Foto: Øivind ArvolaFoto: Øivind Arvola

Aina Lillegård Løtveit mener parkering er nøkkelen til god sentrumsutvikling.

- Det er avgjørende at vi har parkeringsplasser nært opp mot butikkene. Like viktig er det å innføre to til tre timer gratis parkering hver dag, mener hun - for i samme åndedrag understreke hvor viktig det er at man ikke på nåværende tidspunkt går inn for å etablerere et nytt polutsalg i byen.

For sentrums ve og vel, frykter hun det vil være å gå av seg skoene.


I november er det sju år siden sportsbutikken Aion i Sjøgata åpnet dørene for aller første gang. Aina Lillegård Løtveit og Porjai «On» Hagen ville realisere en drøm etter at deres tidligere arbeidgiver gikk motsatt vei og avviklet virksomheten.


For Aion har det aldri vært et tema å flytte ut av sentrum. Ikke kommer det til å bli det heller. Til det er troen på en livskraftig bykjerne altfor sterk.

- Harstad er unikt med en spennende varepakke i sentrum. Sånn skal det også være. Vi representerer nisjer, og de skal ligge i sentrumsgatene. Dessuten vil jeg ikke bo i en by der det er gråpapir på alle vinduene, presiserer hun.

Godt fotfeste

Det er ikke til å legge skjul på at mange spådde Aion en snarlig død. En nisjebutikk, primært med sko, ble rett ut sagt oppfattet som for smalt i sentrum av Harstad.

- Vi har hatt våre oppturer og nedturer, men sju års drift viser så absolutt at det er liv laga. I år har vi litt nedgang sammenlignet med fjoråret, men vi er likevel i henhold til budsjett og langt bedre enn de «magiske» første fem årene, forteller Aina Løtveit Lillegård - som skynder seg å legge til at 2015 representerte en god oppsving.

- Vi hadde vekst både i omsetning og resultatmessig, forteller hun.

Om de merker at XXL kom til byen?

- Det vil være feil å si at vi ikke gjør det, men vi har en jevn og god flyt som bekrefter at vi har fått et godt fotfeste, sier Lillegård Løtvei. Suksessoppskriften mener hun er kunnskap og erfaring.
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Harstad sett fra sjøsiden

Les siste utgave av 68°47N her - og bli bedre kjent med en del av Harstad du kanskje ikke kjente så godt.

Satser millioner på familien

– Jeg kunne ha cashet ut og blitt pensjonist. Men hvorfor skulle jeg det? Det er jo mye artigere å skape noe, sier fiskeskipper John-Hugo Olsen. Han har flyttet rederiet fra Vesterålen til Harstad og investert millioner i båten Aunegut.

Les utvalgte artikler fra 68°47:

Tro håp og ærlighet om sentrum

Mistet bestefar til mystisk influensa

15.000 nordmenn antas å ha omkommet av Spanskesyken. Jens Ingebrigtsens bestefar var en av dem. Nå sier forskeren ved UNN Harstad at det kan skje igjen.

Se video:

Her øver F35 på Evenes for første gang

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger.

HIL har styrket klubbledelsen

Ei kvinne og sju menn leder HIL fram mot årsmøtet i februar.

Du avgjør hvem som får idrettsprisen

Fem kandidater kjemper om idrettsprisen. Du bestemmer hvem.

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.