Ny utgave av 68,47N

Her  møter du blant andre eiendomsinvestoren, altmulig-brødrene, oppfinneren, systemutvikleren, rideskolelæreren og seriegründeren med mange års erfaring.

Gründerne er det nye gullet, er det sagt. Med fallet i oljeprisene har det gått opp for nasjonen Norge at vi må ha noe mer å leve av når produksjonen av det sorte gullet reduseres. Det snakkes nå mer om gründere som jakter nye ideer eller søker etter mer effektive løsninger som utfordrer dagens måte å gjøre ting på.

Samtidig er det viktig å påpeke at den viktigste innovasjonsjobben blir gjort av og i de store bedriftene - det er de som i all overskuelig fremtid vil være motoren for utviklingen av landet.Hver tiende jobb i landet ble skapt det siste året, og det er i hovedsak de største bedriftene som skaper dem.

Men noen tar sjansen på å starte for seg selv; tar risikoen med å leve ut en drøm - uten sikkerhetsnett og stor fare for å feile. For det er et faktum at de fleste oppstartsbedriftene ikke varer så mange år. Derfor er det viktig å heie på de som tar sjansen.

Trond Slettbakk i Kunnskapsparken Nord skriver litt om dette i denne utgaven av 68.47, og vi har i denne utgaven snakket med de som trives best med å være sin egen sjef, de som utvikler nye ideer og produkter - og sett litt på vilkårene og støtten gründerne får. Her  møter du blant andre eiendomsinvestoren, altmulig-brødrene, oppfinneren, systemutvikleren, rideskolelæreren og seriegründeren med mange års erfaring.

Vi har også møtt noen av de som utgjør Harstad Makers, en non-profit-organisasjon som ønsker å fremme interesse og nysgjerrighet for teknologi, vitenskap, håndverk samt entreprenørskap og innovasjon. Mandag 2. mai er det offisiell åpning av lokalene til Harstad Makers - midt i Harstad sentrum.

Vi ble imponert over hvem og hva som er her, og hva som skjer på våre breddegrader, rundt 68.47N. Blir du?

Les den siste utgaven her.

Mer å lese på ht.no:

Les forrige utgave av 68,47N

Les mer om vekstnæring, eierskap og utvikling i vår region.

Leses nå:
Nyheter

Harstad sett fra sjøsiden

Les siste utgave av 68°47N her - og bli bedre kjent med en del av Harstad du kanskje ikke kjente så godt.

Satser millioner på familien

– Jeg kunne ha cashet ut og blitt pensjonist. Men hvorfor skulle jeg det? Det er jo mye artigere å skape noe, sier fiskeskipper John-Hugo Olsen. Han har flyttet rederiet fra Vesterålen til Harstad og investert millioner i båten Aunegut.

Les utvalgte artikler fra 68°47:

Tro håp og ærlighet om sentrum

Frodig villavekst i byens bratteste bakker

Så seint som på førtitallet var det bare noen få hus oppe i Harstadåsen.

130 år - 130 historier:

Traff bakken i 80 km/t

Gikk foran da Harstad-kvinnene fortsatte seiersrekka:

Ustoppelige Karoline

De prøvde å stoppe henne med alle midler. Men Karoline Nordmo ble noen nummer for sterk for Bardus forsvar.

Tre scoringer på overtid:

Kaotiske sluttminutter

Dommerbytte og målkalas preget sluttminuttene mellom Funnefoss/Vormsund og Harstad i det som var sesongens siste kamp.

Den 12. mann premiere har premiere i jula:

Kim Jøran forteller om sin rolle

Kim Jøran Olsen fra Harstad kommer søndag til Amiff-festivalen for å snakke om sin rolle i filmen.

Fullstendig kaos i sluttminuttene:

Tre scoringer på overtid

Trener Ketil Lian er tilfreds med situasjonen i egne rekker:

– Favoritter til hver kamp

Ketil Lian legger ikke skjul på at revansjelysten råder i årets kvinnemannskap på håndballsida.

Utstyrsmessig hodepine for HIL:

– Alle har ikke gress-sko

Lørdagens avslutningskamp kan gå uten at alle spillerne har fottøy som er tilpasset anledningen.