Ny utgave av 68,47N

Her  møter du blant andre eiendomsinvestoren, altmulig-brødrene, oppfinneren, systemutvikleren, rideskolelæreren og seriegründeren med mange års erfaring.

Gründerne er det nye gullet, er det sagt. Med fallet i oljeprisene har det gått opp for nasjonen Norge at vi må ha noe mer å leve av når produksjonen av det sorte gullet reduseres. Det snakkes nå mer om gründere som jakter nye ideer eller søker etter mer effektive løsninger som utfordrer dagens måte å gjøre ting på.

Samtidig er det viktig å påpeke at den viktigste innovasjonsjobben blir gjort av og i de store bedriftene - det er de som i all overskuelig fremtid vil være motoren for utviklingen av landet.Hver tiende jobb i landet ble skapt det siste året, og det er i hovedsak de største bedriftene som skaper dem.

Men noen tar sjansen på å starte for seg selv; tar risikoen med å leve ut en drøm - uten sikkerhetsnett og stor fare for å feile. For det er et faktum at de fleste oppstartsbedriftene ikke varer så mange år. Derfor er det viktig å heie på de som tar sjansen.

Trond Slettbakk i Kunnskapsparken Nord skriver litt om dette i denne utgaven av 68.47, og vi har i denne utgaven snakket med de som trives best med å være sin egen sjef, de som utvikler nye ideer og produkter - og sett litt på vilkårene og støtten gründerne får. Her  møter du blant andre eiendomsinvestoren, altmulig-brødrene, oppfinneren, systemutvikleren, rideskolelæreren og seriegründeren med mange års erfaring.

Vi har også møtt noen av de som utgjør Harstad Makers, en non-profit-organisasjon som ønsker å fremme interesse og nysgjerrighet for teknologi, vitenskap, håndverk samt entreprenørskap og innovasjon. Mandag 2. mai er det offisiell åpning av lokalene til Harstad Makers - midt i Harstad sentrum.

Vi ble imponert over hvem og hva som er her, og hva som skjer på våre breddegrader, rundt 68.47N. Blir du?

Les den siste utgaven her.

Mer å lese på ht.no:

Les forrige utgave av 68,47N

Les mer om vekstnæring, eierskap og utvikling i vår region.

Leses nå:
Nyheter

Harstad sett fra sjøsiden

Les siste utgave av 68°47N her - og bli bedre kjent med en del av Harstad du kanskje ikke kjente så godt.

Satser millioner på familien

– Jeg kunne ha cashet ut og blitt pensjonist. Men hvorfor skulle jeg det? Det er jo mye artigere å skape noe, sier fiskeskipper John-Hugo Olsen. Han har flyttet rederiet fra Vesterålen til Harstad og investert millioner i båten Aunegut.

Les utvalgte artikler fra 68°47:

Tro håp og ærlighet om sentrum

– Jeg får vel være litt Ole Brumm og si ja takk, gjerne alle fire

Fire HIL-spillere skal torsdag trene med Mjølner.

Mistet bestefar til mystisk influensa

15.000 nordmenn antas å ha omkommet av Spanskesyken. Jens Ingebrigtsens bestefar var en av dem. Nå sier forskeren ved UNN Harstad at det kan skje igjen.

Se video:

Her øver F35 på Evenes for første gang

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger.

HIL har styrket klubbledelsen

Ei kvinne og sju menn leder HIL fram mot årsmøtet i februar.

Du avgjør hvem som får idrettsprisen

Fem kandidater kjemper om idrettsprisen. Du bestemmer hvem.

– Åsegarden er perfekt for flerbruk

Lanserer idé om nytt lokalt Idretts-Mekka

– Idretten er utålmodig

Idrettsrådet ber Harstad kommune om å få opp farten.

130 år - 130 historier:

Fikk tilbud om å bli proff

Han startet sin karriere på HIL. Nå er han tilbake.