10 millioner kroner til omstilling i Andøy i 2018

KJEMPER: Regjeringa og Arbeiderpartiet har blitt enige om langtidsplanen for Forsvaret. Andøya flystasjon legges ned. - Kampen om flystasjonen er ikke over, sier ordfører Jonni Solsvik. Foto: Hans Viktor Øye

I Statsbudsjettet foreslår Regjeringen å sette av 10 millioner kroner til omstilling i Andøy.

I sammenheng med den planlagte nedleggelsen av flybasen på Andøya har Andøy kommune fått til sammen 35 millioner kroner til omstillingsarbeid i 2017. I 2018 foreslår regjeringen 10 millioner kroner i ekstraordinære omstillingsmidler til Andøy kommune.

«Regjeringen vil bidra med ytterligere 50 millioner kroner, utover forslaget i budsjettet for 2018, til omstilling i Andøy kommune», heter det i forslaget.

Det vises også til at bevilgningen til Nasjonalt senterfor romrelatert opplæring (NAROM) ble økt med 6,6 millioner kroner til totalt 15 millioner kroner i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 2017.

Regjeringen skriver i dokumentet at de legger til grunn at også Nordland fylkeskommune bidrar med ressurser til omstillingsarbeidet.

– Tar ansvar

– Staten tar samfunnsansvar for berørte lokalsamfunn og regioner når statlige omorganiseringer fører til stor reduksjon i aktivitetene. Nedlegginga av Andøy flystasjon vil gji et behov for omstilling, nytt næringsliv og arbeidsplasser. Regjeringa er opptatt av å legge til rette for at kommunen skal ha gode føorutsetninger for vekst og trygge jobber framover, seier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner.

Samfunnet i Andøy må omstille seg. Nye, trygge arbeidsplassar blir særs viktig i tida som kjem. Regjeringa ønskjer å medvirke til rask omstilling - og at det blir skapt nye, framtidsretta og trygge arbeidsplassar i kommunen, heter det i ei pressemelding fra kommunal- og moderniseringsdepartementet.

– Andøy har store muligheter innan havbruk og fiskeri, reiseliv og romteknologi, for å nevne noe. For Andøysamfunnet tyder vel så mye at staten legg til rette for investering i disse næringene som reine løyvingar til omstilling, sieer Sanner.

Utforsk tema:
Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

Ung mann knivstukket på Furuset i Oslo

En ung mann ble knivstukket på Furuset i Oslo mandag kveld. Mannen er ifølge politiet alvorlig skadd.

Rundt 90 ulver registrert i Norge hittil i vinter

I vinterens telling av ulver i Norge er det foreløpig registrert 88–92 dyr. Det er ventet at antallet registrerte ulver vil stige de neste månedene.

Domstol i Kiev løslot Saakasjvili

Georgias tidligere president Mikhail Saakasjvili, som nå har dukket opp som opposisjonspolitiker i Ukraina, ble mandag løslatt fra varetekt i Kiev.

Trump vil sende folk til månen

President Donald Trump ønsker å sende astronauter både til månen og Mars.

Storbrann truer tusener i California

Over 6.000 brannmannskaper kjemper fortsatt mot flammene i California, der 930 kvadratkilometer med skog er lagt i aske de siste dagene. 

Videreførte storkontrakt

Polaris Trykk AS har sikret avtale om trykking av 150 millioner kundeaviser for Coop i 2018 og 2019.

– Milepæl for oss

Harstad Cykleklubb har startet på en ny epoke på veien mot ferdigstillelse av Blåbærhaugen Sykkelpark.

130 år - 130 historier:

Iskongen - helt privat

Han dukker opp hver jul. Men hvem er han - egentlig.

Sender ut pressemelding i slutten av uka:

Taus om overgrepssak