Russisk skip fikk slagside

Får hjelp av Kystvakta og Kystverket.

-Skipet fikk slagside på mellom 35 og 40 grader omtrent 25 nautiske mil fra Hadseløya, forteller Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen til Vesterålen Online.

Lørdag formiddag fikk det russiske frakteskipet Mekhanik Fomin  slagside utenfor Laukvik og måtte ha hjelp av Kystvaktskipa KV Senja og slepebåten Strilleborg. Båten var på tur sørover mot England med trelast.

Skipet, som har et mannskap på 13 mann, skal etter planen ankre opp på Sortland.

- Båten blir fulgt inn til Sortland. Jeg kjenner ikke detaljene, men har forstått det slik at det var snakk om last som hadde forskjøvet seg. Da vil de sannsynligvis losse av laste og forsøke å rette opp, forteller vaktsjef ved Kystvakta, Hugo Lassessen.

Det skal for øvrig ikke ha vært fare for liv i forbindelse hendelsen.

- Ifølge kapteinen var det ikke liv som sto i fare. Det er nok været som er årsaken til hendelsen siden det har vært mye vind på yttersida, sier Alf Hågensen.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:
Nyheter

- Vinden kommer til å øke

- Nå øker vinden til sørøstlig storm. Senere blir det full storm, sier meteorologen.

Sky News: Myanmar og Bangladesh har undertegnet avtale om retur av rohingyaer

Myanmar og Bangladesh har undertegnet en avtale for å returnere rohingya-flyktninger, opplyser en myanmarsk tjenestemann til Sky News.

Patrick Thoresen på vei til SKA St. Petersburg

Patrick Thoresen ser ut til å forlate Storhamar etter søndagens kamp mot Frisk Asker. Ifølge TV 2 skal ishockeyveteran igjen spille i SKA St. Petersburg.

Slottet: Kronprinsesse Mette-Marit har krystallsyke

Kronprinsesse Mette-Marit får behandling for krystallsyke, opplyser Slottet. Hun skal være på bedringens vei.

Hetland forlot TV 2-intervju etter Northug-spørsmål

Tor Arne Hetland er lei spørsmål om Petter Northug. Irritert stakk langrennstreneren fra et intervju med TV 2 i Ruka torsdag.