Dette tenker ekspertene om Rosenborgs luke og Branns bråstopp i serien

EKSPERTER: Kjetil Rekdal (til venstre) er fotballekspert for Eurosport, mens Jesper Mathisen er TV 2s ekspert. Foto: NTB scanpix

RBK gir ikke fra seg luken denne gang, tror TV-ekspertene. Brann får ros trass i nedturen.

17 serierunder er spilt, og Rosenborg (35 poeng) fikk i helgen en luke på fem poeng ned til Sarpsborg (30). Deretter følger Molde (28) og Brann (27). Både Haugesund og Vålerenga kan komme opp i 28 poeng med seirer i sine hengekamper.

– Jeg er redd for at gullkampen er avgjort. Rosenborg skal være bedre enn de andre. De hadde en downperiode tidligere i sesongen, men de ser ut til å ha avgjort det nå, sier Kjetil Rekdal.

Den tidligere Vålerenga-treneren er nå fotballekspert på Eurosport. Han ser ingen som er i stand til å utfordre RBK.

– Jeg tror heller at det blir en kamp om medaljene bak Rosenborg. Sarpsborg er nærmest pr. i dag, men de kan fort miste spillere i sommer, sier Rekdal.

Tror på Vålerenga-løft

– Molde er for ustabile. De måtte ha vunnet søndagens kamp (mot Strømsgodset, 0-0) for å henge med Rosenborg. Brann på sin side har sluttet å score mål og å vinne kamper, men det kan selvsagt snu dersom de finner tilbake til formen fra tidligere i sesongen, sier Rekdal.

Han tror at gamleklubben Vålerenga fort kan bli en medaljekandidat.

– Vålerenga har begynt å våkne. Laget har hevet seg kraftig og kan få en fin høstsesong, tror Rekdal.

PÅ STØ GULLKURS: Det har løsnet for Rosenborg, her fra 3–0-seieren mot Sogndal på Fosshaugane i helgen. Foto: Christian Blom / NTB scanpix

– Men gullet havner altså i Trondheim. Synes du at det er synd at gullkampen ser ut til å være avgjort allerede?

– Vi som reiser rundt og følger Eliteserien ønsker jo mest mulig spenning både i topp og bunn av tabellen. På den måten er det synd at Rosenborg allerede ser ut til å ha avgjort dette. Men det blir i hvert fall spenning om de andre medaljene, samt at det er mye spenning i bunn av tabellen, fastslår Rekdal.

  • Kun 25.000 så Molde – Strømsgodset:

Mathisen tror på Molde-sølv

Ekspertkollega Jesper Mathisen i TV 2 er heller ikke overrasket av at RBK nå ser ut til å dra ifra de andre.

– Det har vel vært opplest og vedtatt lenge at Rosenborg kom til å vinne gullet. Vi har ventet på at det skulle løsne, og i de siste kampene har de vist at ting er på gang igjen, sier Mathisen.

– Hva tenker du om medaljekampen bak RBK?

– Av lagene bak er det de som ligger der nå – Sarpsborg og Molde – som har det høyeste toppnivået. Hvis Molde får beholde Björn Bergmann Sigurdarson i sommer, skal de bli vanskelige å slå, sier Mathisen.

Roser Branns Europa-innsats

Hva så med Brann? Etter 13 serierunder toppet Brann serien på bedre målforskjell enn Rosenborg (begge 25 poeng). Nå er Brann plutselig åtte poeng bak RBK.

– Brann spiller i europacup, det gjør hverken Molde eller Sarpsborg. Hvordan tåler Brann-stallen dette og den rulleringen som kreves? Europacup er ingen fordel for Brann hvis vi tenker opp mot medaljekamp i Eliteserien, sier Mathisen.

SLITER: Brann har sluttet å score mål og å vinne kamper. Her er det Fredrik Haugen som fortviler i søndagens 0–1-tap hjemme mot Sarpsborg. Foto: Tor Høvik

– Hva synes du om at Brann har hvilt spillere i serien og satset såpass mye på å komme seg videre i Europa?

– Det synes jeg er fantastisk. Brann gjør det eneste riktige, sier Mathisen.

– Tidligere har vi hørt norske lag snakke om hvor viktig det er å ta seg videre i Europa, og så har det blitt med snakket. Brann derimot viser at de satser for fullt, og det er det eneste rette. Jeg håper og tror at de vil avansere mot Ruzomberok torsdag. De må gå «all in», og så er det en stor gulrot i vente mot Everton i neste runde. Det er slike kamper alle fotballspillere drømmer om å spille, sier Jesper Mathisen.

PS : Etter mandagens kveldskamp tar Eliteserien pause til 5. august.

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:

Ønsker at matmarkedet flyttes

Næringsdrivende i sentrum ønsker matmarkedet hjertelig velkommen. Men håper de ikke okkuperer parkeringsplassene ved busstorvet i fremtiden.

Juksastevnet på Grytøy 2017:

Fredag braker det løs

Når sjørøverne kommer til båthavna på Lundenes fredag, blir det starten på en helg med liv og røre på Grytøya.

Fiskeridikretoratet ønsker tips:

Rømt laks i Nordland

Krig og kjærlighet på liv og død

Løytnant Helene Hilmarsen holder et gripende foredrag fredag under juksastevne på Grytøy

Søkere på skoleplass fikk svar

I dag har nær 600 søkere på skoleplass i den videregående skole i Nordland fått svar fra fylket.

Mange stikker av etter å ha kjørt på dyr

Hver sommer opplever bønder at dyr på beite blir påkjørt, uten at bilistene varsler om det.

Edvald Boasson Hagen klar for ARN

Etappevinner i Tour de France, Edvald Boasson Hagen stiller på startstreken i Arctic Race of Norway2017.

Må krysse trafikkert vei uten gangfelt

– Hvor mye kan det koste å lage et gangfelt for å trygge skoleveien til barna våre, spør trebarnsmor Marian Grande Holte.

De nye signeringene har ankommet Harstad:

– Med oss vil Medkila være et bedre lag

Tirsdag kveld trente for første gang Medkilas fire nye spillere sammen. Nysignering Jenna McCormick mener at de nye signeringene vil gjøre Medkila sterkere.