Brann-treneren mener uavgjort mot Sogndal vil være supert

Fornøyd med uavgjort: – Sogndal er favoritter, sier Lars Arne Nilsen. Foto: Bjørn Erik Larsen

– Det er de som får underholde, sier Lars Arne Nilsen.

Brann Stadion (BT): Lørdag kveld er det klart for vestlandsderby på Fosshaugane. Brann drar til Sogndal på medaljeplass og med 9–1 i målforskjell på de to siste kampene. Likevel mener trener Lars Arne Nilsen at det er sogningene som er favoritter.

– Hvis vi får ett poeng der oppe, ville det vært helt supert. Det kan høres defensivt ut, men får vi med oss noe derfra, er vi fornøyde. De lagene som har prøvd å spille dem ut, har gått på trynet skikkelig. Så vi må være litt lure. Vi vet hva som venter oss, sier Nilsen.

Ikke vunnet på 15 år

Historisk er dette en svært vanskelig oppgave for Brann. Man må tilbake til 2002 for å finne sist gang de røde vant på Fosshaugane.

– Jeg har jo spilt der oppe selv, og vet at for Sogndal er dette årets kamp. Vi må forberedt på det, og klar over at det blir beintøft, sier Nilsen.

– Er Gilbert Koomson mannen å passe på?

– Ja, selvfølgelig, men de har mange. De ser farlige ut på overganger. Gjør vi dumme ting, så går det fort, sier Nilsen, før han skynder seg å legge til:

– Det er ikke sånn at vi frykter dem. Vi er i form, vi óg, og har tro på oss selv. Så vi reiser for å vinne, men de er favoritter slik de har spilt i det siste, og slik hjemmestatistikken deres er mot Brann. Det er de som får underholde og ha det moro. Vi skal bare opp og få med oss noe.

I form: Brann er i storslag om dagen, men Sogndal har også vært skarpe. Foto: Tor Høvik

– Litt rart

En av Sogndals bergensere, Lars Christian Kjemhus, humrer når han hører Brann-trenerens uttalelser.

– Han får si det han vil. Å legge favorittstempelet på oss er litt rart, synes jeg. Men vi er klare for å møte et bra Brann-lag. Denne kampen betyr alltid veldig mye for hele bygden, og også for oss spillerne. Og vi er mange bergensere som ville synes det var ekstra gøy å vinne, fastslår Kjemhus.

– Hvordan skal dere slå Brann?

– Jeg skal ikke røpe planene! Men stemningen er veldig bra, og det er fint å få Brann opp hit nå. Vår nye 3-4-3-formasjon har fungert godt, og folk har funnet formen, sier Kjemhus.

To lag i form

Sogndal fikk mange skader i starten av sesongen, og hentet nylig inn veteranene Kjetil Wæhler (41) og Espen Næss Lund (32). De to siste kampene har endt med seks poeng: 4–0 hjemme mot Viking og 2–1 borte mot Molde.

– De har styrket seg og fått inn en klassespiller i Wæhler. Selv om du kan si han er gammel, så er det ikke mer enn noen måneder siden han var en av eliteseriens beste. Så de har gjort noen smarte grep, og ser veldig sterke ut, advarer Lars Arne Nilsen.

Hør den ferskeste podkasten fra BT-Sporten:

Mer å lese på ht.no:
Leses nå:

Da han skulle fylle spratt prisen opp 2 kroner

Et skilt viste 12,49 kroner literen, det andre skiltet viste to kroner dyrere diesel. - Hva hadde skjedd hvis jeg likevel hadde fylt bensin? spør bilisten.

Tilbake på banen ni dager etter at han skallet seg selv knockout

Håvard Isaksen kjeftet på treneren da han ble byttet ut og sendt til legevakta. Der måtte han sy 11 sting.

DEBATT:

- Det er idioti å legge 60 prosent av vegen i tunneler

Les Stig Kristensen tanker om Hålogalandsvegen, bompenger og tunneler.

Fikk nei til ute-drink i Harstad

Formannskapet vil ikke gi utelivsbransjen tillatelse til å skjenke brennevin ute. Det ble vedtatt med knappest mulig flertall.

STOR FORSKJELL PÅ STRYKPROSENT FRA DISTRIKT TIL BY:

24 prosent stryker i Troms - 44 prosent i Oslo

Se bildene fra Harstadkarusellen mandag

Det femte løpet i Harstadkarusellen fant sted i Stangnes idrettspark - 3000 meter baneløp.

Høgli blir i FC København ut året:

– Tom skal ikke ha dårlig samvittighet

– Alle hunderaser er mulige mordere

Det må vi som hundeeiere ta konsekvensen av.

Fylkesrådslederen sykemeldt

Fylkesrådsleder, Cecilie Myrseth (Ap), er sykemeldt etter en operasjon.

– Det er en trykket stemning på flyplassen

Øyvind Engen fra Hadsel flyr fra Manchester dagen etter terroren.